spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateColectarea selectivă este la pământ, la Târgu Jiu

  Colectarea selectivă este la pământ, la Târgu Jiu

  Colectarea selectivă a deșeurilor în municipiul Târgu Jiu este la pământ. Dacă în trecut erau împărțiți saci galbeni pe la gospodării, colectarea selectivă în cartierele de blocuri este inexistentă.

  Potrivit unei statistici de la nivelul Direcției Județene de Salubritate și Protecția Animalelor, din cadrul Consiliului Județean Gorj, în ultima lună, de la nivelul celor 40 de localități unde colectarea selectivă este realizată prin operatorul ADIS Gorj, a fost ridicată o cantitate de 320 de tone de deșeuri colectate selectiv în sacul galben. În schimb, de la nivelul municipiului Târgu Jiu au fost colectate selectiv numai 27 de tone de deșeuri în sacul galben.

  „În privința colectării selective la Târgu Jiu se stă foarte rău. Avem într-o lună 320 de tone colectate selectiv în cele 40 de localități unde ADIS asigură operator și 27 de tone de gunoi colectat selectiv unde este colectare în afara ADIS. Se predă sacul galben la poartă. Acolo unde nu este scos sacul galben la poartă nu se mai distribuie un nou sac. Se consideră că există un sac galben care nu a fost predat. În cele 40 de localități este deservită o populație de 110.000 de locuitori, iar la Târgu Jiu, după ultimul recensământ 73.000 de locuitori. De la 110.000 de persoane strângem 320 de tone de deșeuri colectate selectiv, iar de la 73.000 de persoane numai 27 de tone de deșeuri colectate selectiv. Este foarte puțin”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției Județene de Salubritate și Protecția Animalelor Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: