spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateColumbofil târgujian, campion național cu un porumbel din rasa Cauchois

  Columbofil târgujian, campion național cu un porumbel din rasa Cauchois

  Târgujianul Ionuț Negrea a fost declarat campion național, cu un porumbel din rasa Cauchois, în cadrul Expoziției Naționale a României 2022, care a avut loc în București, la Romexpo.

  Expozițiile dedicate crescătorilor de animale și păsări s-au reluat, după ce nu au mai fost organizate, din cauza pandemiei de COVID-19.
  Ionuț Negrea, în vârstă de 36 de ani, este un columbofil pasionat și singurul gorjean care se poate mândri cu faptul că este arbitru național.

  A luat prima pereche de porumbei de la un călugăr

  Ionuț a devenit pasionat de porumbei de mic copil, moștenind pasiunea de la tatăl său. „Tatăl meu a crescut porumbei de la vârsta de cinci ani, iar eu m-am născut cu porumbeii lângă mine. Tatăl meu și cu mine suntem cei mai pasionați din familie. Noi punem suflet în tot ceea ce facem în legătură cu creșterea de porumbeilor“, a spus Ionuț. Acesta lucrează în București, ca subofițer la Ministerului Apărării Naționale.

  Ionuț a început să crească rasa Cauchois în urmă cu peste zece ani. S-a îndrăgostit imediat de această rasă. Prima pereche a achiziționat-o de la un călugăr. „Cred că până acum mi-au trecut prin mână 40 de rase de porumbei. În anul 2007, am fost la un târg de păsări din Brașov și un călugăr avea această rasă. M-a captivat de la început, pentru că are un desen mai special și o culoare aparte. Am reușit să achiziționez de la părinte o pereche. A început să mă fascineze din ce în ce mai mult această rasă. Ulterior, am început să achiziționez porumbei din Franța. Caracteristicile rasei sunt coloritul, mărimea și comportamentul, fiind foarte blânzi și sunt ușor de întreținut. Ei fac, în medie, între șapte și opt rânduri de pui pe an“, ne povestește Ionuț.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!