spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateComandamentul de iarnă, convocat!

  Comandamentul de iarnă, convocat!

  Avertizările meteorologice au pus la treabă autorităţile judeţului! Mobilizare generală a dat prefectul judeţului Alin Văcaru, iar un comandament de iarnă va avea loc la finele săptămânii la Rânca, convocare la care vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în acţiunile de deszăpezire.

  Factorii de decizie implicaţi în comandamentul de iarnă vor participa la sfârşitul săptămânii la Rânca. În calitate de şef al comandamentului pentru situaţii de urgenţă, prefectul Alin Văcaru a declarat că, asemeni situaţiilor înregistrate în anii precedenţi, în acest an se va încerca a se acţiona mai mult în punctele problemă din judeţ sub aspectul înzăpezirilor, zona Rânca şi Bujorăscu. „Pe data de 25 octombrie, va avea loc o întâlnire a factorilor de decizie, la care vor participa inclusiv cabanierii. Tot cu această ocazie, ni se vor prezenta utilajele de către firma care a câştigat licitaţia în vederea deszăpezirii drumurilor naţionale. Aşa cum am făcut faţă la inundaţii, nu vrem ca iarna să ne ia pe nepregătite. Cele mai mari probleme au fost la Rânca şi pe Dealul Bujorăscu, în această iarnă vom încerca să le depăşim cu bine”, a declarat prefectul judeţului, pentru Acces Tv.

  Orzan: „voi interveni!”

  Spre deosebire de autorităţile judeţene, consilierul Gheorghe Orzan consideră că acestea nu sunt foarte bine pregătite, avându-se în vedere avertizările meteorologice. Acesta se teme că ploile din aceste zile vor produce noi inundaţii, în special ca urmare a faptului că nu s-a realizat nici până acum îndiguirea unor pârâuri. „Părerea mea este aceea că autorităţile nu sunt îndeajuns de bine pregătite şi îmi menţin părerea că atunci, la inundaţii, nu au acţionat bine, iar banii au fost insuficienţi. Sper ca acum lucrurile să decurgă mult mai bine, vedeţi şi dumneavoastră că ploaia nu conteneşte şi dacă va fi nevoie voi interveni. Au fost inundaţii, pârâul Tărâia nu a fost regularizat şi suntem foarte îngrijoraţi”, a explicat consilierul judeţean Gheorghe Orzan. În fiecare iarnă, ninsorile căzute au ridicat probleme autorităţilor, sub aspectul realizării accesului în staţiune.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: