spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateComuna în care cetățenii fug de ajutorul social

  Comuna în care cetățenii fug de ajutorul social

  Sute de gorjeni au renunțat la ajutor social după ce primarii i-au pus la treabă. Câteva zeci sunt doar din comuna Drăguțești. Oamenii au decis să se angajeze când au văzut cât trebuie să presteze pentru cele câteva sute de lei oferite de stat.

  Primarul Ion Popescu susține că beneficiarii ajutorului social au luat decizia de a renunța la acea indemnizație în favoarea unui loc de muncă. Învățați să nu facă nimic și să primească banii, mulți au fost luați prin surprindere când au aflat că este nevoie să presteze pentru suma primită. În doar cinci ani, numărul beneficiarilor de ajutor social, din comuna Drăguțești, s-a redus semnificativ.

  „Cred că suntem comuna cu cei mai puțini oameni pe ajutor social. Avem doar șase cazuri, cu vârste de peste 60 de ani, care nu mai au voie să lucreze. În rest, au renunțat. Nu eu i-am lămurit ci munca. Au venit la primărie, au muncit câteva zile, au văzut că este foarte mult de muncă și au renunțat. Au zis că ei nu vin să muncească pe o sumă atât de mică. Așa că mai bine s-au angajat. La o comună de 5000 de cetățeni, avem o mânuță de beneficiari la ajutor social”, susține primarul Ion Popescu.

  În Gorj sunt încă multe primării care plătesc cetățenii certați cu munca. Primarul din Drăguțești îi blamează pe colegii săi care se complac în anumite situații. „Sunt supărat pe acei primari care dau ajutor social la cei care sunt apți de muncă. În România avem nevoie de forță de muncă, nu de asistați. Să nu spună că nu au unde să se angajeze. Zilele trecute au venit la noi, la primărie, reprezentanții unei companii din Rovinari care au solicitat forță de muncă. Nu au de unde să angajeze oamenii. România se izbește de criza muncitorilor. Nu ai de unde să mai angajezi un om cu ziua. Mulți au plecat în străinătate, alții în județe mai bine dezvoltate. Când am venit primar aveam 65 de beneficiari de ajutor social, și, în cinci ani de zile am ajuns la șase oameni, un lucru foarte bun, zic eu. Cei rămași în plată câștigă foarte puțin, câteva sute de lei”, a mai transmis primarul din Drăguțești.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: