spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Județean a publicat lista drumurilor pe care se lucrează!

  Consiliul Județean a publicat lista drumurilor pe care se lucrează!

  Se lucrează pe mai multe drumuri județene din Gorj. Investițiile se efectuează pe mai multe axe de finanțare, din bugetul propriu fiind executate modernizări pe două tronsoane, din comuna Crasna și Bălănești.

  Consiliul Județean Gorj monitorizează etapele de reabilitare, modernizare, reparare și întreținere curentă a rețelei de drumuri publice județene în sensul respectării condițiilor contractuale încheiate cu operatorii economici precum și a realizării programului operativ stabilit pentru anul 2021.La această dată se află în derulare execuția lucrărilor la mai multe obiective de investiții. “Pentru obiectivele de investiții cu finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 avem „Modernizare drum judeţean (675B) ce traversează localităţile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria- Zorlești-Alimpești, până în DJ675C”- proiectare (faza PT) și execuție lucrări – stadiu 75 %. Lungimea drumului reabilitat este de 25,580 km, ,,Modernizare drum județean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67” – proiectare (faza PT) și execuție lucrări-stadiu 28%. Lungimea drumului reabilitat este de 36,550 km și „Modernizare drum județean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corșoru, Alimpești, Sârbești, Ciupercenii de Olteț, până în DN 67 -Consolidare margine de drum – piloți diametrul 1,08M””, au transmis responsabilii din cadrul Consiliului Județean Gorj.

  Lucrări pe PNDL

  Alte trei lucrări se efectuează cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.) este vorba despre ,,Reabilitare drum județean 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, județul Gorj”-proiectare (faza PT) și execuție lucrări- stadiu 70%. Lungimea drumului reabilitat este de 15,687 km, ,,Reabilitare DJ 674, Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești-limită jud. Mehedinți”-execuție lucrări-stadiu 65%. Lungimea drumului reabilitat este de 43,433 km. și ,,Reabilitare drum județean 673, ce traversează localitățile Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broșteni, până în DN66 (E79)” – execuție lucrări – finalizat . Lungimea drumului reabilitat este de 30 km.
  Din bugetul Consiliului Județan Gorj se lucrează la două drumuri. CJ665C din comuna Crasna, unde stadiul execuției de lucrări este de 25% și drumul județean 665A, din localitatea Bălăneșți, lucrare realizată în procent de 60%.

  Se lucrează pe Sohodol

  Pe lista priorităților se află și refacerea infrastructurii și partea carosabilă la drumul județean DJ 672C-17,5km -sat Runcu-Cheile Sohodolului. Lucrarea finanțată în baza Hotărârii de Guvern nr. 531/2020 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrative teritoriale afectate de calamități natural.

  Licitații pe SEAP

  De asemenea, în calitate de autoritate contractantă, Consiliul Județean Gorj a inițiat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice noi proceduri de achiziție publică, care, în prezent, se află în diferite etape de desfășurare. “Sunt vizate realizarea unor lucrări de consolidare, necesare finalizării obiectivului de investiții: „Modernizare drum județean (675B) ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ675 C-Consolidări km 10+568 – 10+628 și km 21+595-22+180”. Valoare totală estimată: 3.809.560, 42 lei fără TVA si contractare servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură, servicii de întocmire documentație tehnico-economică faza s.f., expertize tehnice, studiu topografic, studiu geotehnic și documentația pentru obținere avize/acorduri conform c.u., pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe drumul județean 663A ce traversează localitățile Târgu-Jiu (DN 66)-Botorogi-Văcarea-Țîrculești (DJ 674A)-intersecție cu DJ 663 și drum județean 674A ce traversează localitățile Țârculești (DJ 663A)-Țicleni (DJ 675)” Valoarea totală estimată: 294 117.64 lei fără TVA”, a mai transmis biroul de presă al CJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: