spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Judeţean aduce echipamente medicale noi la Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu

  Consiliul Judeţean aduce echipamente medicale noi la Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu

  Conducerea Consiliului Judeţean Gorj va achiziţiona pentru Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu echipamente medicale noi, printre care şi un defibrilator. Ion Călinoiu a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia necesară secţiei ATI. Măsura vine după ce Ministerul Sănătăţii, printre multe alte deficienţe constatate în urma anchetei în cazul Raluca Tulic, la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, s-a regăsit şi faptul că vechiul defibrilator utilizat pentru resuscitare era deteriorat.

  Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a primit, astăzi, aprobarea ministrului Sănătăţii de a achiziţiona echipamente medicale pentru secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Ion Călinoiu a declarat pentru Radio Omega că administratorul spitalului va cumpăra echipamente noi de defibrilare de la nivelul secţiei ATI. Acestea sunt primele măsuri concrete pe care autorităţile judeţene le iau după decesul Ralucăi Tulic, fata care a murit cu zile pe patul de spital. Printre multe alte deficienţe constatate de Ministerul Sănătăţii în urma unei anchete la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, se numără şi faptul că vechiul defibrilator utilizat pentru resuscitare în cazul Raluca Tulic era deteriorat, neverificat şi nu se regăsea în contractul de mentenanţă.

  Patru miliarde de lei vechi, în aparatură

  „Am depus documentaţia ca sumele pe care le-am economisit în cadrul proiectului de reabilitare a Secţiilor de Boli Infecţioase şi Terapie Intensivă să fie repartizate pentru dotarea cu aparatura necesară în secţia de Terapie Intensivă. Suma este de patru miliarde de lei vechi şi am obţinut aprobarea. Acest lucru înseamnă că vom acoperi o parte din deficitul de aparatură depistat de comisia ministerială în urma morţii acelei fete la ORL ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, şeful judeţului a depus un proiect la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea fondurilor în vederea modernizării Spitalului 700 din Târgu-Jiu. Ion Călinoiu speră ca odată cu materializarea acestei investiţii să fie evitate tragediile din spitalele gorjene.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: