spot_img
5.8 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateConsiliul Județean Gorj, proiect de 33,3 milioane de lei pentru SJU Târgu...

  Consiliul Județean Gorj, proiect de 33,3 milioane de lei pentru SJU Târgu Jiu

  Investiții importante pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Consiliul Județean Gorj a depus proiect și așteaptă finanțarea pentru dotarea unității sanitare cu echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale. Investiția urmează să fie derulată prin Programul Național de Redresare și Reziliență și va fi implementată după ce Ministerul Sănătății finalizează procedura de contestații, la nivel național.

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu: „Județul Gorj este în lista de proiecte aprobate”

  Proiectul depus de Consiliul Județean Gorj are o valoare de peste 33milioane de lei (inclusiv TVA). Investiția vizează echipamente moderne și materiale care să combată posibilele infecții intraspitalicești.
  „Județul Gorj este în lista de proiecte aprobate. În aceste zile se vor analiza și ultimele contestații la aceste proiecte depuse de fiecare județ în parte. Nu cred că vom fi excluși din listă, pentru că sunt peste 100 de proiecte aprobate și noi, Gorjul, ocupăm poziția 32. După ce se va finaliza procedura la nivel de Minister al Sănătății, colegii mei, din aparatul propriu, vor demara activitatea pentru documentația tehnică, juridică și financiară, pentru a demara procedura de achiziție. Din estimările noastre, toată această etapă se va finaliza în toamna acestui an. Este o procedură complexă, fiind vorba de bani pe fonduri europene. Din experiența anilor trecuți, sunt foarte mulți ofertanți și trebuie verificată, în amănunt, fiecare achiziție”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.
  Proiectul a fost selectat pentru finanțare prin PNRR, conform Listei privind obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR, elaborată la data de 03.03.2023, de către Ministerul Sănătății – Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

  Proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” prevede achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, printre care: sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesarea automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: