spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateContinuă scandalul comasării liceelor tehnice din Târgu Jiu.

  Continuă scandalul comasării liceelor tehnice din Târgu Jiu.

  Autoritățile locale din Târgu Jiu au transmis ferm conducerii Inspectoratului Scolar Gorj că nu sunt de acord cu propunerea de comasare a liceelor tehnice din oraș. Primarul Marcel Romanescu susține că a căutat soluții la nivel central pentru că ISJ Gorj încearcă, prin comasare, să taie bani „pentru a aranja bugetul.

  Atacul primarului din Târgu Jiu vine la doar câteva ore după ce conducerea ISJ a trimis directorilor liceelor tehnice un formular pentru evaluare ARACIP. Directorii au avut la dispoziție doar câteva minute să completeze formularul cerut. Cele cinci unități școlare care au primit adresa sunt: Liceul Tehnologic “Henri Coandă”, Liceul Tehnologic nr. 2, Liceul Tehnologic “Ion Mincu”, Liceul Auto “Traian Vuia” și Liceul Energetic.

  „Am inițiat o corespondență cu Ministerul Educației în acest sens, și căutăm soluții pentru că nu pot fi de acord cu intenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj de a desființa licee din municipiu!
  Facem eforturi mari să dezvoltăm învățământul, să modernizăm licee, scoli gimnaziale, grădinițe sau creșe. Cine este în măsură să decidă de ce școli avem nevoie la Târgu Jiu? Comunitatea locală care investește în ele, sau niște oameni aflați în spatele unor birouri?
  Avem nevoie de școli profesionale pentru că nu mai avem specialiști în domenii pe care unii văd că nu le considera importante. Așa cum avem nevoie de matematicieni, informaticieni sau fizicieni, avem nevoie și de mecanici auto, tinichigii și așa mai departe!
  Învățământul NU trebuie sa fie un segment de unde tai bani ca să-ți aranjezi bugetul! Învățământul este cel care pregătește generațiile tinere pentru viață! Pregătește copiii noștri pentru TOATE domeniile! Le oferă o educație! Este vital!
  Nu sunt de acord cu impunerea comasării unor unități de învățământ din Târgu Jiu! Noi investim în educație, nu închidem școli!”, transmite primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: