spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateContractul Infotrafic, semnat!

  Contractul Infotrafic, semnat!

  Primăria Târgu Jiu a semnat un nou proiect important pentru decongestionarea traficului din oraș. Este vorba despre o investiție de 33 de milioane de euro, care vizează “Creșterea fluidității rutiere, îmbunătățirea siguranței cetățeanului și realizarea dispeceratului infotrafic integrat”.

  Autoritatea publică susține că sumele necesare acestui mare proiect sunt bonus la contractele deja semnate la nivel de regiune.
  „Discutăm de ultimul contract semnat pe Programul Operațional Regional, un contract câștigat din rezerva constituită la nivel de ADR S-VOltenia. Am fost premiați că am contractat alte contracte la sumă maximă. “Creșterea fluidității rutiere. Îmbunătățirea siguranței cetățeanului și realizarea dispeceratului info-trafic integrat” este un proiect de 8 milioane de euro. În urma licitației, proiectului a fost contractat la valoarea de 33 de milioane de lei. Licitația a fost câștigată de asocierea formată între Altimate și UTI CFM, urmează ca în perioada următoarelor 14 luni, până la 31 decembrie 2023, să fie finalizat acest proiect. Acest proiect este complementar sistemului de transport în municipiul Târgu Jiu. Nu l-am avut în program, sunt activități care ne vor pune într-o situație foarte bună, acum închidem ciclul de proiecte care vizează transportul din oraș“, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

  Camera video pe străzi

  Proiectul prevede camere de luat vederi, semafoare inteligente, totul monitorizat printr-un centru de comandă. „Fiecare trecere de pietoni va fi acționată la buton, printr-un semafor inteligent. Fiecare intersecție care este semaforizată va fi introdusă în acest sistem și va fi completată cu echipamentul adecvat. Tot ce se întâmplă la nivel de transport va fi monitorizat în Centrul «Infotrafic». Sunt 147 de camere de luat vederi, care vor fi montate pe bulevardele principale, inclusiv în zonele de risc, intersecțiile aglomerate, așa încât să poată să transmită inclusiv ca să se poată interveni“, a declarat Marius Ionescu, directorul Direcției de Fonduri Europene al Primăriei Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: