spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateCosmin, elevul de 10 pe linie: „Am vrut să nu dezamăgesc niciun...

  Cosmin, elevul de 10 pe linie: „Am vrut să nu dezamăgesc niciun profesor, dacă eşti serios nu este atât de greu!”

  Cosmin Alioanei învață la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru și își dorește să ajungă inginer IT, după absolvirea cursurilor Universității Politehnice din București. Din clasa I-a și până în prezent, băiatul a avut numai media generală 10.

  Cosmin AlioaneiCosmin Alioanei are 17 ani și este elev la Colegiul Național „George Coșbuc”. De la părinții săi-profesor de fizică și inginer- băiatul a moștenit dragostea pentru științele exacte. „Mama mea este profesoară de fizică, iar tatăl meu este inginer, de aici pasiunea mea moştenită pentru ştiinţele exacte. Încă din clasa I-a învăţ la Colegiul Naţional George Coşbuc, dar în prezent sunt în clasa a XI-a, la profilul matematică-informatică”, a spus Cosmin Alioanei. Băiatul a luat doar note de zece de-a lungul anilor de școală. „Până în prezent am obţinut media generală 10 în fiecare an, dar asta nu dintr-o obsesie, nu am considerat un scop în viaţă media 10. Eu doar am vrut să nu dezamăgesc niciun profesor şi consider că dacă eşti serios şi înveţi lecţiile logic, atunci când este necesar, respectiv eşti atent şi depui un minimum de efort, nu este atât de greu”, a spus Cosmin Alioanei.

  Cosmin AlioaneiDe-a lungul anilor, după ce a descoperit științele exacte, adolescentul a început să participe la olimpiade. Acum, deși vrea să participe și la olimpiada de fizică a început deja pregătirea pentru admiterea la facultate. „În cadrul olimpiadei de fizică am obţinut cele mai bune rezultate la etapele judeţene, din clasa a VI-a și până în prezent am obţinut două menţiuni şi trei premii II. La nivel naţional am bifat o participare la naţională în 2013, dar şi premiul al treilea la Concursul Naţional de Fizică Profiz. Anul acesta voi merge la Olimpiada de fizică şi concursul naţional Profiz. În special acest concurs mă pasionează şi aş vrea un loc şi mai sus pe podium, deşi acum o să neglijez oarecum timpul destinat olimpiadelor pentru că deja m-am apucat de pregătirea pentru facultate”, a afirmat elevul de zece.

  Pasionat de teatru

  Cosmin AlioaneiVisurile sale de viitor implică o carieră în domeniul IT. Facultatea o va face la București, la Politehnică. „Pasiunea mea este teatrul, dar iubesc şi sporturile, tenis, baschet, dar şi jocurile pe PC, mai ales FIFA. De altfel, îmi place mult matematica, iar în informatică găsesc un viitor al tuturor, deci uneori timpul meu liber este dedicat tot cunoaşterii, deoarece îmi place să acumulez şi cultură generală pentru că o consider importantă”, spune băiatul din Motru.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: