spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateCristian Toader Pasti, pus la punct de doctorii din SJU Târgu Jiu....

  Cristian Toader Pasti, pus la punct de doctorii din SJU Târgu Jiu. Medic: „Trebuie scos «gunoiul de sub preș» ascuns de atâția ani”

  După pacienți și autorități județene, acum, a venit rândul medicilor din Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu să-și spună nemulțumirile. Puși la zid de consilierul personal al șefului CJ, Cosmin Popescu, doctorii îi atrag atenția lui Cristian Toader Paști că de-a lungul anilor mulți s-au arătat viteji, însă în cele din urmă nu au făcut nimic pentru unitatea spitalicească.

  Consilierul Pasti și-a pus medicii din Spitalul Județean în cap după declarațiile făcute la adresa lor. Sătui să fie arătați cu degetul pe motiv că-și neglijează atribuțiile de serviciu, doctorii i-au amintit cum stau lucrurile în unitatea cu pricina. Pe un site de socializare, medicul Bogdan Niculescu îi dă peste nas consilierului îndrăzneț.

  Autoritățile, somate să recunoască subfinanțarea

  Șeful secţiei de ortopedie îi amintește lui Pasti, în cazul în care a uitat, în ce condiții se lucrează la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu jiu. „Ar trebui ca punct de plecare Consiliul Județean si conducerea spitalului. Să recunoască deficiențele actuale la adevarata lor dimensiune si să le expună public. Trebuie scos gunoiul de sub preș ascuns de atâția ani, trebuie asumat după care trebuie reconstruit. Daca nu o sa recunoasteti o dată pentru totdeauna că există saloane insalubre, că nu există aparatura sau aprovizionarea cu medicamente este deficitara, că nu există personal, că nu a fost instruit niciodată personalul medical la cursuri de formare pe banii spitalului si toți merg la instruire pe banii proprii… etc, nu o să putem merge mai departe si nici nu o să putem reconstrui nimic. Puteti controla toată noaptea prin spitale (nu e ceva nou, au mai făcut-o si alții) dar problemele nu o să le rezolvați. Aveti nevoie de un «leader» care să reconstruiască din temelii atât baza materială cât și caracterul personalului, la care să nu i se impună politic să facă compromisuri și care să nu adauge câte o frunză la un copac putrezit….Nu încercați să reduceți problemele spitalului doar la problema umană (medici sau asistenti). Știu că electoral nu dă bine să recunoaștem subfinanțarea, dar cu atitudinea asta în 20 de ani vom fi în același punct”, a scris medicul Bogdan Niculescu pe pagina personală de facebook.

  „Să stea cu mine 30 de ore”

  „Dormitul” în timpul gărzilor i-a deranjat teribil pe medicii care susțin că fac eforturi supraomenești să facă față. „Programul meu, cand am garda, începe la 8 și se termină a doua zi la ora 14. Adica 30 de ore. Il invit pe domnul Pasti să stea cu mine în aceste 30 de ore să coborâm împreună în Urgență și, desigur, să nu dormim deloc. Ca după aia să vorbească în cunoștință de cauză”, a declarat medicul neurolog Cristina Căliman.

  Spusele medicului Căliman sunt confirmate de un alt medic al spitalului. „Inainte de a verifica daca medicul «doarme» în camera de gardă, el fiind de gardă vreo 30 de ore, să verifice dacă secția arată ca într-un spital european, dacă dotarea cu aparatură și medicație sunt corecte, dacă se circulă prin secție ca pe bulevard și dacă sunt respectate regulile de spitalizare de către pacienți și aparținători și, mai ales, dacă există personal medical suficient!”, a declarat un alt medic din Spitalul Județean.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: