spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateCum comentează președintele Consiliului Județean Gorj decizia instanței în procesul cu Prefectura...

  Cum comentează președintele Consiliului Județean Gorj decizia instanței în procesul cu Prefectura Gorj!

  Tribunalul Gorj s-a pronunțat în speța ce viza scandalul dintre Consiliului Județean Gorj și Prefectura Gorj.

  Pentru că, după deschiderea acțiunii în instanță, de către Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, prefectul Iulian Popescu a emis un nou ordin, de această dată cu prevederile legale aplicabile, limitându-se la verificarea specifică a actelor expres prevăzute de lege, instanța a dispus respingerea acțiunii, împotriva ordinului inițial, întrucât Prefectura și-a „corectat” primul ordin.

  “În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, consider de datoria mea să mențin un canal de comunicare deschis și transparent cu cetățenii, oferind actualizări periodice și relevante referitoare la evoluțiile și aspectele semnificative ale activității mele.
  În acest context, doresc să aduc la cunoștința dumneavoastră o situație recentă, care implică un schimb procedural și juridic între instituția pe care o reprezint și Instituția Prefectului Județului Gorj.
  Recent, am inițiat o procedură judiciară solicitând suspendarea unui Ordin emis de către Prefect, prin care se impunea realizarea unui control general asupra activității Consiliului Județean.
  Argumentul principal al acestei solicitări a fost că ordinul inițial depășea cadrul legal stabilit pentru astfel de verificări.

  Înainte de pronunțarea unei decizii judiciare cu privire la această solicitare, Prefectul a optat pentru emiterea unui nou Ordin, de data aceasta în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile, limitându-se la verificarea specifică a actelor expres prevăzute de lege.

  Drept urmare, instanța a constatat că solicitarea noastră inițială și-a pierdut obiectul, având în vedere corectarea, și subliniez 𝗖𝗢𝗥𝗘𝗖𝗧𝗔𝗥𝗘𝗔, procedurii prin noul Ordin emis, ceea ce a dus la respingerea acesteia.

  Este de subliniat că acest curs al evenimentelor confirmă poziția pe care am susținut-o inițial, referitoare la natura abuzivă a Ordinului inițial emis de Prefect.

  Totodată, apreciez decizia finală a Prefectului de a alinia procedura de verificare la cadrul legal existent, demonstrând astfel o adaptare la principiile statului de drept.

  În concluzie, reiterez angajamentul meu ferm față de respectarea legii și a principiilor de transparență și responsabilitate în exercitarea funcției mele.
  Mă voi asigura că toate acțiunile întreprinse în cadrul Consiliului Județean vor continua să se încadreze strict în limitele cadrului legal și etic, în serviciul cetățenilor județului Gorj”, a transmis șeful județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: