spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitate„Cutia elevului“, amplasată în fiecare școală din Gorj

  „Cutia elevului“, amplasată în fiecare școală din Gorj

  FOTO: Florin Gurgui

  O campanie împotriva bullying-ului a demarat la nivelul județului Gorj. Toate instituțiile din județul Gorj, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj și până la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj și inspectoratul Școlar Județean Gorj sunt implicate în această campanie.
  În toate unitățile de învățământ din județul Gorj vor fi amplasate cutii în care elevii vor putea să sesizeze cazurile de agresiune, dar și ceea ce îi nemulțumește. „Pe Cutia Elevului, mesajul este «Îndrăznește să vorbești». Am ales acest mesaj pentru a determina elevii ca atunci când sunt victime sau au cunoștințe despre producerea unor fapte antisociale, chiar dacă nu se produce în interiorul unității de învățământ să sesizeze. Chiar dacă sesizarea este făcută sub protecția anonimatului, aceasta este binevenită și sperăm să obținem informații despre faptele de acest gen care se întâmplă în unitățile de învățământ“, a spus Ionuț Pigui, comisar de poliție.

  De asemenea, minorii au la dispoziție numărul de telefon 0253/ 983, pentru a sesiza orice fel de abuzuri care se produc asupra sa. La telefon va răspunde un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj.

  Campania a debutat cu prezentarea a două filmulețe despre violența juvenilă.

  Decebal Drăghia, inspectorul șef al Poliției Gorj, a precizat că această campanie a pornit de la cazurile de bullying din județul Gorj: „Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj se simte onorat să facă parte din acest parteneriat, un proiect care se s-a realizat și ca urmare a unor analize efectuate pe fiecare caz în aparte în ceea ce privește cazuri de bullying apărute în mass-media. Obiectivul proiectului este acela de a îmbunătăți parteneriatul pe cele trei segmente : școală, părinți și poliție. Acestea sunt definitorii în dezvoltarea fiecărui elev, care poate să-și aducă un aport prin «Cutia elevului», care va funcționa la fiecare unitate de învățământ“.
  Alin Petre

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: