spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateDebitele uriașe pe care UATAA le are de recuperat în prag de...

  Debitele uriașe pe care UATAA le are de recuperat în prag de iarnă

  Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru are de recuperat datorii uriașe în prag de iarnă de la populație. Potrivit primarului din Motru, Cosmin Morega, suma este de peste 18 milioane de lei. Compania de utilități din Motru a fost patru ani în insolvență pentru că intrase în incapacitate de plată.

  A beneficiat de eșalonarea datoriilor și a scăpat de penalități. În ciuda facilităților de care a avut parte, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă nu a reușit să reducă debitele de la asociațiile de proprietari și de la agenții economici. Majoritatea datoriilor sunt făcute de către cele 17 asociații de proprietari din municipiu. Este vorba de un total de 4.300 de apartamente. Sunt și câteva sute de apartamente care s-au debranșat de la sistemul centralizat de apă caldă și căldură.

  Potrivit primarului din Motru, sunt foarte multe familii care plătesc doar câteva zeci de le lunar, dar și familii sărace care nu își permit să plătească întreținerea. În același timp, UATAA Motru se află în continuare într-o situație economică grea. Nu au fost achitate certificatele de CO2 pentru ultimul sezon de iarnă și ar putea să fie aplicată și o amendă de către Comisia Europeană, din cauza acestui lucru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: