spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateDemolări din cauza furiei pământului

  Demolări din cauza furiei pământului

  Zece familii din comuna Negomir trăiesc de câteva zile un adevărat coşmar. Mii de tone de pământ se prăvălesc ameninţându-le casele. Primarul a spus încă de anul trecut că trebuie construit un zid de sprijin, dar guvernanţii au invocat criza şi nu au aprobat finanţarea lucrării. Acum costurile s-au dublat. De astăzi oamenii au început să-şi demoleze anexele ca sa mai recupereze din materiale.

  Localnicii privesc cu ochii în lacrimi cum munca lor de-o viaţă este ameninţată de malul de pământ. Ieri dimineaţă, primarul a dispus demolarea unor anexe gospodăreşti care se află la mai puţin de zece metri de alunecarea de teren. „N-avem ce face. Să stăm să vină pământul să ne acopere că altceva nu avem ce face. Unde să mă duc să trăiesc? Copiii sunt cu familia lor”, spune o bătrână care a început să plângă când a văzut că angajaţii primăriei au început să demoleze gardul. Localnicii din satul Artanu nu au dormit toată noaptea de teamă să nu fie înghiţiţi de pământ. „Am avut trei nopţi la rând când n-am dormit de loc. Azi noaptea am venit de la serviciu şi m-am uitat direct aici să văd care este situaţia. Am văzut care este situaţia, am mai stat vreo două trei ore şi m-am întors aici că ne e frică să nu vină pământul mai repede şi să ne ia prin surprindere. Măcar să putem fugi”, susţine un alt localnic din Artanu.

  Dispus să demisioneze

  Edilul din Negomir, Ion Gruescu, nu are linişte până când nu rezolvă problema celor zece familii din Artanu. Mai mult decât atât, primarul susţine că va demisiona dacă nu va reuşi să facă nimic şi pământul continuă să o ia la vale. „Lucrez de 30 de ani în administraţie şi nu am întâlnit situaţie mai gravă decât aceasta. Eu nu mai rămân dacă nu pot să fac ceva. Demisionez! Dar nu mă las până nu află şi premierul Boc de această situaţie. Mă duc şi dorm în faţa Guvernului şi nu plec până nu rezolv cu finanţarea. Aş vrea ca de luni să începem lucrările la zidul de sprijin. Altfel nu garantez că aceste case nu vor fi înghiţite de pământ”, a declarat primarul comunei Negomir, Ion Gruescu. Lucrarea costă peste 1,5 milioane de lei. Proiectul a fost făcut încă de anul trecut, dar guvernanţii au dat vina pe lipsa banilor şi acum cheltuielile s-au dublat, la fel şi pericolul şi volumul de muncă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: