spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateDespăgubiri uriașe de la stat, în conturile familiei senatorului Iordache

  Despăgubiri uriașe de la stat, în conturile familiei senatorului Iordache

  Firma familiei senatorului Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a încasat despăgubiri uriașe de la stat pentru porcii mistreți uciși în complexul de vânătoare pe care-l deține, ca urmare a izbucnirii unui focar de pestă porcină. Acesta se întinde pe o suprafață foarte mare, din Turceni și alte localități învecinate.

  Aproape 3,9 milioane de lei a primit societate Greenadel Prod, care aparține familiei lui Iordache, doar de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, conform ziarului Adevărul.
  Potrivit unor surse, aceeași sumă ar fi fost plătită și de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară, care a fost obligată în solidar de instanța de judecată să achite aceste despăgubiri.

  Inițial, DSVSA Gorj a refuzat să achite aceste despăgubiri, pentru că legislația în vigoare nu prevedea acordarea acestora pentru porcii mistreți, astfel că politicianul a apelat la instanța de judecată, care i-a dat câștig de cauză. „Sumele au fost acordate în baza sentințelor judecătorești rămase definitive, pronunțate de instanțele de judecată.
  Pagubele suferite de societate au constat în animale ucise (porci mistreți) afectate de virusul pestei porcine africane și cheltuieli operaționale de dezinfecție și dezinsecție, ecarisare“, a transmis DSVSA Gorj pentru ziarul Adevărul.

  Șeful DSVSA Gorj care a refuzat să acorde despăgubiri, schimbat

  În urma pestei porcine, aproximativ 2.000 de porci mistreți aflați în complexul de vânătoare al familiei Iordache au fost uciși, în anul 2021, din cauza pestei porcine. Pe atunci, firma Greenadel Prod aparținea lui Iordache. Între timp, directorul executiv al DSV Gorj, Sorin Ştefănescu, care s-a opus acordării despăgubirilor către omul de afaceri liberal, a fost înlocuit din funcţie.

  Au câștigat definitiv procesul

  Iordache a spus că despăgubirile au intrat în contul firmei familiei sale: „Complexul de vânătoare, care este, de fapt, o exploatație de creștere a animalelor, se numește de vânătoare, pentru că așa este legislația, deși în interiorul lor nu se face vânătoare. Este o exploatație și, eventual, se capturează printr-o anumit metodă animalele de acolo, fiind spațiul foarte mare. Proprietarul acestei exploatații este o societate comercială și aceasta a avut acest conflict cu Autoritatea Sanitar Veterinară.
  Cunosc situația, deși nu sunt eu acționar la această societate. Au câștigat definitiv procesul, iar instanța a definit foarte clar termenii pe care Direcția Sanitar Veterinară nu-i înțelegea și acum, inclusiv la nivel național, s-a modificat legislația, ca să nu mai apară astfel de probleme și să plătească despăgubiri, pentru că fiecare înțelegea cum voia. A fost un lucru pe care l-a apreciat toată lumea“.
  Iordache controlează și o firmă de construcții, care a câștigat mai multe contracte de modernizări de drumuri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: