spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateDezinteres sau neputinţă? Trecerile la nivel cu calea ferată, pericol pentru şoferi

  Dezinteres sau neputinţă? Trecerile la nivel cu calea ferată, pericol pentru şoferi

  cale-ferataTrecerile la nivel cu calea ferată fără bariere sunt un adevărat pericol pentru şoferii care tranzitează judeţul Gorj. În comuna Jupăneşti, în apropierea trecerilor, copacii şi vegetaţia şi stufoasă, abia îţi permit să te asiguri la sosirea unui tren. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât cei care ar trebui să ia măsuri în acest sens, se pare că dorm.

  Foarte multe treceri la nivel de cale ferată fără barieră din judeţul Gorj sunt extrem de periculoase. Un exemplu elocvent l-am întâlnit în comuna Jupâneşti, în localităţile Vidin şi Vierşani, unde vizibilitatea este obturată de vegetaţia stufoasă.

  „Nu se vede nimic”

  soferŞoferii susţin că ar trebui puse bariere sau măcar să fie toaletaţi copacii aflaţi lângă calea ferată. „Ar trebui puse bariere pentru că nu se vede nimic nici în stânga nici în dreapta”, a spus un şofer. „Nu este vizibilitate absolut deloc, mai ales aici că este în diagonală şi este foarte greu să te asiguri pentru că e acoperită de copaci. Noi suntem mai în vârstă şi conducem mai prudent, dar sunt tinerii aceştia care nu conştientizează ce se poate întâmpla şi intră fără să mai oprească”, a precizat un alt şofer. Pentru a se asigura cum trebuie, şoferii spun că ajung până la jumătatea trecerii de cale ferată. Un alt conducător auto crede că cei aflaţi la volan ar trebui să acorde mai multă atenţie şi prudenţă atunci când traversează căile ferate. Chiar şi aşa, pericolul este unul destul de mare dacă ne gândim câte tragedii s-au produs la trecerile la nivel cu calea ferată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: