spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateDiscuții pe Programul Operațional Tranziție Justă. Președinte CJ:” Ne-au asigurat că fondurile...

  Discuții pe Programul Operațional Tranziție Justă. Președinte CJ:” Ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil”

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a participat la o întâlnire organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe tema „Dialogul cu mediul de afaceri și autoritățile locale pe Programul Operațional Tranziție Justă”. În urma dialogului purtat autoritățile susțin că au primit asigurări că banii vor fi direcționați echitabil către județele afectate de tranziția energetică.
  ”Cu toții suntem preocupați de modul în care vor fi alocate fondurile destinate Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027 (aproximativ 2,2 miliarde euro), tipurile de investiții ce vor primi finanțare, precum și detalii despre viitoarele apeluri de proiecte. Din acest motiv, joi, 22 iunie, am dat curs invitației la dialog adresată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul unei reuniuni cu tema „Dialogul cu mediul de afaceri și autoritățile locale pe Programul Operațional Tranziție Justă”. Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil către investiții care să conducă la reducerea emisiilor și diversificare economică, dar care să contribuie, totodată, și la asigurarea unei tranziții sociale juste și eficiente. Mai mult, le-am solicitat reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să organizeze deplasări în teritoriu, să promoveze oportunitățile oferite în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027, la aceste întâlniri urmând să participe inclusiv potențiali beneficiari (mediu de afaceri, autorități publice, societate civilă etc.). În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică. Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză” a declarat Cosmin Popescu, șeful județului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: