spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateDisponibilizări la Căminul de Bătrâni Novaci!?

  Disponibilizări la Căminul de Bătrâni Novaci!?

  Căminul de Bătrâni de la Novaci începe să se prăbuşească încetul cu încetul. După ce zeci de bătrâni au plecat din cauza faptului că nu au mai avut bani să plătească taxa majorată, percepută, acum autorităţile locale se gândesc să facă disponibilizări, pentru că practic, în acest moment sunt 13 beneficiari şi 21 de angajaţi.

  Am despicat firul în patru în ceea ce priveşte subiectul atât de controversat „Căminul de Bătrâni de la Novaci”. Cu toate acestea, chiar dacă a trecut foarte mult timp de când autorităţile locale, dar şi judeţene promiteau gestionarea situaţiei problematice, dar şi aducerea instituţiei sociale pe linia de plutire, nimeni nu a făcut nimic. Mai mult beneficiarii au plecat, împinşi de la spate de taxa majorată de 1.800 lei pe care nu au mai putut să o achite. Şi cu toate acestea, în condiţiile în care beneficiarii pleacă unul câte unul, autorităţile locale din Novaci asigură că acest cămin nu se va închide. „Căminul de Bătrâni funcţionează, sunt mai puţini din păcate acum. Nu îmi este teamă că rămân fără beneficiari. Au plecat unii, sunt solicitări de la alţii din ţară care au o sumă considerabilă de dat pentru a avea aceste condiţii la centru”, a spus edilul localităţii Novaci, Dumitru Leuştean. Cu toate acestea nu exclude varianta disponibilizărilor de personal, atâta timp cât nu mai există „obiectul muncii”. Întrebat dacă va păstra acelaşi număr de angajaţi, edilul a răspuns că: „asta după ce va fi discutată problema, probabil că nu. În aceste moment sunt 13 bătrâni şi 21 de angajaţi. Haideţi să judecăm numai…”, a mai spus Leuştean.

  Se cere control!

  Liderii de sindicat sunt revoltaţi şi spun că contractul colectiv de muncă se încalcă flagrant. Toma Breben, liderul de sindicat reprezentativ spune că va înainta din nou o petiţie autorităţilor judeţene, pentru a cere să fie desfăşurat un control amănunţit la Centrul de Bătrâni Novaci. „Vrem să vedem şi să vadă şi autorităţile ce condiţii se oferă bătrânilor de 18 milioane. Vrem să se verifice de ce s-a ajuns în această situaţie şi să vedem cum am putea să colaborăm, să se realizeze o asociere între autorităţile locale din Novaci şi localităţile care au beneficiari aici”, a spus Toma Breben.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: