spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateDosar respins unui fost angajat CEO, pe Legea 197, de Casa de...

  Dosar respins unui fost angajat CEO, pe Legea 197, de Casa de Pensii Gorj

  Fostul angajat al Complexului Eneretic Oltenia (CEO) ce amenința cu greva foamei în fața Casei de Pensii Gorj, pentru că nu primea decizia pentru dosarul depus în baza Legii 197/2021 a primit-o, în sfârșit. Problema este că aceasta nu i-a recunoscut drepturile pe care le conferă legea cu pricina, ci a fost o decizie de respingere a dosarului. 
  Daniel Dănilă, pensionar din CEO, a primit joi o decizie de respingere a cererii de recalculare a pensiei în baza Legii 197. Acesta a declarat că va merge să ceară lămuriri și chiar să protesteze la Ministerul Muncii.
  „Din ceea ce se cunoaște până la acest moment, în acest ca particular, este vorba despre o situație în care s-a respins de către Casa de Pensii solicitarea întrucat omul respectiv pierduse la Curtea de Apel procesul, înainte de pronunțarea recursului în interesul legii, ori, după cum se cunoaște, recursul în interesul legii produce efecte doar pentru viitor” a declarat deputatul Claudiu Manta.
  Mai mulți angajați și pensionari CEO, prezenți la discuții
  Mai mulți angajați și pensionari din Complexul Energetic Oltenia au fost prezenți joi dimineață la Casa de Pensii Gorj, alături de fostul lor coleg, pentru a discuta cu șefii instituției pe marginea aplicării Legii 197 din 2021. Legea acordă condiții speciale de muncă în sectorul minier și energetic și ar trebui să reducă vârsta de pensionare cu 13 ani. Actul normativ nu este, însă, luat în considerare de către casele de pensii, în ciuda unei decizii favorabile a instanței supreme. Asta în condițiile în care mii de mineri și energeticieni vor rămâne fără locuri de muncă după închiderea unor cariere și grupuri energetice, iar mulți dintre ei s-ar putea pensiona, dacă legea ar fi pusă în aplicare.
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: