spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateDosarul UNESCO pentru operele lui Brâncuși bate pasul pe loc

  Dosarul UNESCO pentru operele lui Brâncuși bate pasul pe loc

  Operele lui Brâncuşi ar putea fi incluse pe lista UNESCO în acest an

  Dosarul UNESCO cu privire la Ansamblul de la Târgu Jiu, realizat de Brâncuși, bate pasul pe loc. O confirmă deputatul PSD, Claudiu Manta, care a participat la mai multe discuții pe această temă.

  Ultima întâlnire a avut loc, zilele trecute, la Primăria Târgu Jiu, însă primarul Marcel Romanescu nu a participat.
  „Se pare că cei de la Institutul Patrimoniului nu au colaborat bine cu Primăria Târgu Jiu referitor la modul de protejare a operelor, la modul în care s-au realizat lucrările pe Calea Eroilor. Am fost supărat că domnul primar Marcel Romanescu nu a avut timp să participe la această întâlnire, ce a avut loc la Primăria Târgu Jiu. Mi se pare inadmisibil că domnul primar nu a fost prezent. A fost viceprimarul.”, a transmis Claudiu Manta.

  Deputatul de Gorj susține că lipsa de implicare face ca să existe temeri pe seama acestei realizări atât de importante pentru orașul lui Brâncuși. „Dosarul nu avansează, deși se apropie termenul la care trebuie să se efectueze vizita din partea UNESCO, pentru includerea operelor în acest patrimoniu. S-a prelungit contractul de execuție pe Calea Eroilor și nu avem siguranța că lucrările vor fi gata. Din totalul proiectului, estimat la peste 40 de milioane de euro, s-au alocat, pe vremea PSD, doar 2 milioane de euro. Eu cred că trebuie să conștientizăm cu toții importanța includerii în Patrimoniul UNESCO și ce înseamnă asta pentru Târgu Jiu”, a mai declarat Manta.

  În privința calendarului, nu există nicio dată oficială. La Târgu Jiu, comisia este așteptată în 2022. „Vizita va avea loc la începutul anului viitor, depinde și de stadiul lucrărilor. Nu cred că putem chema acei oameni să facă inspecția, atâta timp cât Calea Eroilor arată cum arată. Ar trebui să fie finalizată această investiție, să se depună proiecte pentru restul de lucrări și abia atunci putem chema comisia sa facă acele verificări. Din păcate, ne-am oprit la prima etapă”, a mai spus deputatul PSD Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!