spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateDrumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu, avizat de Consiliul Tehnico-Economic al MT

  Drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu, avizat de Consiliul Tehnico-Economic al MT

  Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Studiul de Fezabilitate a avizat drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu. Numai în Gorj, investiția va avea o lungime de 62,7 km și va traversa localitățile Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, ajungând la Târgu Jiu.

  „Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor a avizat astăzi, 22.02.2024, proiectul pentru AUTOSTRADA Craiova- Filiași și DRUMUL EXPRES Filiași-Târgu Jiu. În perioada următoare va fi dată hotărârea de Guvern pentru scoaterea spre execuție a obiectivului. Am promis, ne ținem de cuvânt!’, transmite deputatul PSD de Gorj Mihai Weber.
  Traseul drumului de mare viteză este structurat în 6 loturi cu o lungime totală de 110 km. Acesta se desprinde din Drumul Expres Craiova – Piteşti, din nord-estul Municipiului Craiova și va avea ca punct final în sud-estul Municipiului Târgu Jiu, în Varianta Ocolitoare Târgu Jiu.
  Valoarea estimată a investițiilor este de 13,9 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027, potrivit economica.net.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: