spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateDumnezeu să-l odihnească în pace!

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  Un mare om a lăsat un gol în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, iubit şi respectat. Este vorba despre Ioan Roman Bărbuţi, fost viceprimar al municipiului Târgu-Jiu şi consilier local în ultimii doi ani şi care a fost răpus de o boală incurabilă, cu care se lupta de ceva timp. Bărbuţi avea 66 de an, dar a plecat mult prea devreme de pe pământ unde mai avea de terminat multe lucruri, de format discipoli şi de sprijinit oameni tineri, care se aflau la început de drum în cariera lor. Dipariţia celui care a fost Roman Bărbuţi este cu mare tristeţe regretată de toţi colegii din adminsitraţia publică locală, judeţeană, de apropiaţii din lumea politică şi culturală a oraşului, dar şi de cei care întro măsură sau alta l-au cunoscut cândva.

  Activitatea administrativă, profesionalismul cu care şi-a dedicat viaţa şi pregătirea pentru binele comunităţii, experienţa, valoarea şi caracterul celui care a fost Ioan Roman Bărbuţi au fost îndeaproape cunoscute de primarul Florin Cârciumaru, care a încercat să –i evoce cu simplitate şi respect viaţa şi activitatea, între cei doi, timpul clădind o legătură puternică. „Domnul viceprimar, Ioan Roman Bărbuţi, a însemnat pentru mine foarte mult. Am crescut lângă domnul Bărbuţi, pentru că îl cunosc încă de când eram copil, iar dumnealui era inginer şef la CAP Negomir. Am colaborat după ce a a plecat din Negomir şi am ţinut în permanenţă legătura, pentru că era un om prietenos şi acolo pe unde a lucrat a ştiut să rămână prieten cu toată lumea. Peste ani, ne-am întâlnit din nou cu dumnealui , eu ca primar şi dumnealui ca viceprimar şi pot spune cu toată sinceritatea că am făcut cea mai bună echipă, un tandem cum rar se întâlneşte, care a ştiut să lucreze perfect”, a declarat primarul Florin Cârciumaru care nu poate uita o mare calitate a lui Bărbuţi, aceea de a fi ştiut să asculte şi să îndrume. „A fost un om de un echilibru extraordinar, care atât pentru mine cât şi pentru colegii din Primăria Târgu-Jiu a fost un bun sfătuitor. Fiecare dintre noi, fie cu probleme de serviciu, fie cu alt gen de probleme, fiecare îl consultam, fiindu-ne un prieten apropiat şi un bun sfătuitor. A fost un adevărat om, de care ne vom aminti întotdeauna, pentru care vom avea tot respectul, lăsând în urma sa amintiri plăcute”, a mai declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu-Jiu. Edilul Cârcimaru nu este singurul care are multe de spus despre cine a fost şi ce a însemnat omul şi personalitatea lui Bărbuţi pentru comunitate. Viceprimarul Aurel Popescu, a declarat că: „Ioan Roman Bărbuţi a fost un om echilibrat, un om cu bun- simţ şi un om foarte serios. Cu toţii, regretăm dispariţia dumnealui, a plecat mult prea devreme. Pentru noi, cei din Primăria Târgu-Jiu, Bărbuţi a fost un bun coleg şi prieten, ne-am putut baza întotdeauna pe dumnealui, pentru că a avut un mare dar, acela de a şti să ne câştige prietenia. A ştiut întotdeauna să creeze o atmosferă plăcută în jurul dumnealui şi cu toţii regretăm plecarea dintre noi”, a subliniat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului.

  S-a pierdut un mare om!

  Un om corect şi respectabil şi un bun coleg, astfel va fi păstrat Ioan Roman Bărbuţi, pentru Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Profesorul şi prietenul Gheorghe Nichifor a avut ocazia să îl cunoască bine pe fostul viceprimar al oraşului în postura de om de cultură şi de coleg în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ. Bărbuţi a fost un mentor de la care aveai ce învăţa. „Un om corect, principial, responsabil, de cuvânt, un bun coleg. A fost în Consiliul de Administraţie al C.N. „Ecaterina Teodoroiu”. Ne-am întâlnit la începutul acestui an şcolar, spunea că se simte rău, însă, nu am crezut nicio clipă că ne va părăsi atât de repede. Mă alătur tuturor celor care sunt întristaţi de această veste şi nu am decât să spun creştinescul “Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat Gheorghe Nichifor, directorul C.N. „Ecaterina Teodoroiu”. Şi lumea politică îl regretă pe Bărbuţi. Este o pierdere în primul rând ca om, dar şi politician, a spus şi vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu. „Un moment trist în PSD Gorj şi aş spune un moment trist pentru întregul oraş, pentru că am pierdut un om de mare valoare. Plecarea sa lasă un gol imens în sufletele îndoliate şi îmi doresc din suflet ca din viaţa domnului Roman Bărbuţi fiecare dintre noi să aibă ce să înveţe, acesta fiind un model”, Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj. Lăsând în urma sa amintirea unei vieţi cu bune şi rele, Ioan Roman Bărbuţi a a lăsat un gol pe pământ, dar a umplut unul sus în Cer, printre îngeri! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: