spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateAproape 30 de localități gorjene afectate de inundații

  Aproape 30 de localități gorjene afectate de inundații

  Ploile abundente din ultimele zile au provocat inundații fără precedent în multe localități din județul Gorj. Autoritățile au fost la datorie zi și noapte, pentru limitarea efectelor.

  Cel mai grav afectate au fost comunele Crușet, Căpreni, Stoina, Aninoasa, Săulești, Turburea, Tânțăreni, Brănești, Bolboși, Borăscu, Ionești, Plopșoru, Bîlteni, Prigoria, Alimpești, Mușetești, Crasna, Cătunele, Godinești, Samarinești, Peștișani, orașele Țicleni, Tismana, Novaci, Rovinari și Turceni și municipiile Targu Jiu și Motru, unde au fost semnalate și cele mai multe apeluri de urgență. Autoritățile județene au fost permanent în teren, pentru a coordona la fata locului intervențiile instutiilor abilitate să acționezi în caz de inundații.

  „Am fost prezent zi și noapte în zonele afectate și am coordonat, alături de colegul meu, domnul subprefect Nicolae Muja, echipele de intervenție din teren care au limitat și înlăturat efectele devastatoare ale inundațiilor. Imaginile gospodăriilor, culturilor agricole și căilor de comunicații aflate sub ape m-au cutremurat, dar au adus și un semn de speranță, privind modul în care oamenii și instituțiile se unesc pentru a face față provocărilor. În aceste momente dificile, doresc să îmi exprim profunda recunoștință față de domnul președinte Cosmin Mihai Popescu și față de primarii din toate orașele și comunele afectate, care au arătat un adevărat spirit de lideri și s-au mobilizat în fiecare clipă alături de comunitatea lor.

  Vreau să aduc mulțumiri speciale echipelor de la ISU Gorj, coordonate de domnul inspector șef Malacu Augustin. Am văzut curajul, dedicarea și profesionalismul lor pe teren, ajutând oamenii să se evacueze în siguranță și salvând vieți.

  Administrația Națională Apele Române – SGA Gorj, munca dumnevoastră este esențială în gestionarea acestor situații și mulțumesc echipelor coordonate de Claudiu Vijulan pentru eforturile depuse în vederea limitării efectelor inundatiilor.
  Jandarmi și polițiști, ați fost adevărate scuturi pentru comunitățile noastră, asigurând ordinea și siguranța cetățenilor. Mulțumesc pentru serviciul vostru devotat!
  Știu că eforturile voastre nu se termină odată cu retragerea apelor. Știu că veți fi alături de noi și în zilele care urmează, în procesul de curățare și reconstrucție. În fața dificultăților, spiritul nostru nu cedează, ci se întărește. Împreună, vom depăși și acest obstacol, așa cum am făcut-o de atâtea ori și în încercările din trecut”, a transmis subprefectul Mihai Istrate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: