spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateElev de 10 la Turburea. ISJ: “O surpriză plăcută!”

  Elev de 10 la Turburea. ISJ: “O surpriză plăcută!”

  Astăzi începe bacalaureatul! Sute de elevi nu vor susţine examenulProcent de promovabilitate mai mare la elevii de clasa a VIII-a decât la cei de a XII-a. Viitori liceeni gorjeni au dat dovadă de mai multă implicare în ceea ce privește simularea examenelor naționale. La Gorj, procentul de promovabilitate a fost de 96,77 %, fiind obținută o singură medie de 10, la liceul din Turburea.

  ”Din păcate, un număr de 751 de elevi au avut sub media 5 la această simulare, dintr-un total de 2.257 de înscriși. Este un număr îngrijorător. Vorbim de clasa a VIII-a, care ar trebui să își ia în serios viitorul lor școlar. Sperăm să conștientizeze și să își dea seama ca de ei depinde întreaga lor viață. O surpriză plăcută o avem la Liceul Tehnologic Turburea. Avem acolo un elev cu 10 atât la română cât și la matematică, la examenul de simularea a Evaluării Naționale. Este extrem de important acest lucru. Nu contează în ce școală ești, dacă vrei să înveți, înveți în orice școală te-ai aflat. Mai avem 92 de elevi din Gorj care au obținut medii peste 9. De asemenea, 222 de copii au obținut media între 8 și 9”, a declarat Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

  Procente pe școli

  Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în unitățile din mediul urban. La sate sunt școli unde nici 20% din elevii care au susținut probele nu au reușit să obțină o notă de trecere. “Sunt cinci unități școlare care au obținut un procent de peste 92%. Pe primul loc, cu un procent de 96,77% este Colegiul Național Tudor Vladimirescu, urmat de Școala Gimnazială Constantin Săvoiu. Pe poziția a treia se află Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu, apoi Colegiul Național Spiru Haret și Colegiul Național George Coșbuc din Motru. Nu ne ascundem că sunt și școli care nu au obținut un procent mare. Din păcate, cu un procent de 20% este Școala Gimnazială Lihulești din Berlești și Liceul Tehnologic Stoina”, a mai transmis conducerea ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: