spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateElevi din Guadalupe, la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“ de la Hobița

  Elevi din Guadalupe, la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“ de la Hobița

  Elevi din patru țări au vizitat, ieri, Casa memorială „Constantin Brâncuși“ de la Hobița. Printre aceștia s-au numărat și tineri din Guadalupe.

  „Oaspeți la Casa Muzeu „Constantin Brâncuși”, Hobița, Peștișani.

  Pragul casei a fost trecut astăzi de un grup de elevi din Guadalupe, Franța, Cehia și Italia, în cadrul proiectului Erasmus+, Découvrir l’Europe: la tienne, la mienne, la nôtre (gazda programului fiind Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu).

  În cadrul acestui program, elevii au oportunitatea de a cunoaște cultura, tradițiile și obiceiurile țării noastre, toate sub semnul unei identități europene“, se arată pe pagina de Facebook a Centrului Local de Informare Turistică Peștisani.

   

  Istoria Casei Muzeu „Constantin Brâncuși“

   

  Elena Udriște devenită muzeograf și apoi, directoare a Muzeului județean Gorj, a înființat în noiembrie 1971 secția Casa Muzeu Constantin Brâncuși la Hobița. Locuința tradițională a fost cumpărată de la Calistrat Z. Blendea, poreclit Calistroi, și a fost amplasată pe terenul ce-i aparținuse sculptorului.

  Casa, construită din lemn de stejar cu însușiri arhitectonice specifice regiunii, a fost realizată de meșteșugarii iscusiți, cu crestături la stâlpi și uși, care prezintă asemănări foarte apropiate cu casa părintească a marelui artist, după cum mărturiseau localnicii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: