spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateExperimente la început de an! Profesori itineranți, rezervă pentru cei îmbolnăviți de...

  Experimente la început de an! Profesori itineranți, rezervă pentru cei îmbolnăviți de COVID19

  Inspectoratul Școlar Județean Gorj apelează la dascălii pensionari și profesorii care au rămas fără catedră pentru a asigura actul educațional în fiecare școală din județ. În Consiliul de Administrație s-a constituit un corp de profesori suplinitori care va prelua sarcinile profesorilor infectați cu coronavirus.

  După confirmările de virus din rândul dascălilor din Novaci și Turceni, conducerea ISJ a luat o decizie fără precedent. “Am aprobat în Consiliul de Administrație și am constituit un corp de profesori suplinitori și l-am definit noi itineranți. Vor fi cei care nu au reușit să obțină posturi în învățământ, deși au medii foarte frumoase, dar nu au existat posturile necesare. Acolo unde vor apărea probleme, o să încercăm să mergem cu ei și să suplinim activitatea din școala respectivă. Am considerat că este o oportunitate și pentru dumnealor, deoarece nu au reușit să obțină un post, dar ne avantajează și pe noi în ceea ce privește procesul de învățământ”, susține Maria Cochină.

  Profesori suplinitori

  Și dascălii ieșiți la pensie sunt o variantă luată în calcul. O parte din aceștia sunt dispuși să revină la catedră pe o perioadă scurtă. “Dacă vor fi situații în care se va dori, avem și cadre didactice care deși sunt pensionate, o parte dintre dumnealor s-au oferit ca în condiții extreme să ne ajute și putem miza și pe sprijinul dumnealor în acest corp al suplinitorilor itineranți. Nu este vorba de o întoarcere efectivă la catedră în cazul cadrelor pensionate. Dumnealor și-au oferit serviciile, în condițiile în care noi am avea nevoie de dumnealor în anumite unități unde personalul ar avea probleme de sănătate. Atunci am putea miza pe sprijinul dumnealor în calitate de profesori sau învățător-suplinitor. E vorba doar despre acea perioadă. Din punct de vedere tehnic, cadrul didactic ar intra în concediu medical, iar profesorul suplinitor ar putea să își desfășoare activitatea în baza unui contract de muncă ce va funcționa pe o perioadă limitată, două săptămâni sau o lună de zile, cât va fi nevoie. Noi mizăm în primul rând pe tineri, pe cei cu medii frumoase la repartizare, dar care nu au reușit să obțină un post. Pe ei vrem să îi activăm în primul rând în acest corp al suplinitorilor itineranți”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: