spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateFirmă de protecție și pază, amendată pentru muncă „la negru“

  Firmă de protecție și pază, amendată pentru muncă „la negru“

  O societate de protecție și pază a fost sancționată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru muncă la negru. „În urma unui control, demarat de către I.T.M. Hunedoara şi finalizat de către I.T.M. Gorj, a fost depistată o persoană care presta activitate fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă, angajatorul, cu obiect de activitate servicii de pază, fiind amendat cu suma de 20.000 de lei“, a spus Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

  Firmă de construcții, amendată

  O firmă de construcții care realizează imobile pe strada Geneva, pe terenul dorit de Primăria Târgu Jiu, a fost amendată de inspectorii de muncă. „De asemenea, în urma apariţiei în mass media locală a unor informaţii cu privire la încălcarea legislaţiei muncii pe un şantier din municipiul Târgu-Jiu, inspectorii de muncă s-au deplasat la faţa locului constatând deficienţe atât din punct de vedere al relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul a fost sancţionat cu suma de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea unei măsuri trasate la un control ulterior care prevederea păstrarea la punctul de lucru a condicii de prezenţă cu evidenţierea orei de începere şi de terminare a programului de lucru, dar şi cu 3.000 de lei pentru instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor“, mai precizează Neli Matei.

  De asemenea, un producător de energie electrică a fost sancționat, precum și o societate de transport produs petrolier. „Tot pentru neîndeplinirea unei măsuri trasate de către inspectorii de muncă la un control anterior, măsură ce prevedea normalizarea cadrului de lucru pentru personalul care lucrează în condiţii deosebite, un producător energetic a fost sancţionat cu amendă în sumă de 5.000 de lei. Pentru nerespectarea normelor legale în privinţa măsurilor de electrosecuritate şi serviciul intern de securitate şi sănătate în muncă, un angajator, specializat în transport petrolier, a fost sancţionat de I.T.M. Gorj cu patru amenzi în valoare totală de 18.000 de lei“, se mai arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: