spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateFiul președintei Judecătoriei Novaci, pus din nou în libertate. Este judecat pentru...

  Fiul președintei Judecătoriei Novaci, pus din nou în libertate. Este judecat pentru ucidere din culpă

  Judecătoria Craiova a decis pentru a doua oară înlocuirea măsurii de arestare la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul lui Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, judecat pentru ucidere din culpă.

  Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a accidentat mortal cu autoturismul BMW pe care îl conducea o femeie de 52 de ani, care se întorcea de la serviciu spre casă, alături de fiul său. Mihai Dafinescu a fugit de la locul accidentului și s-a refugiat în vila părinților, unde polițiștii nu au putut intra, având în vedere statutul de magistrat al mamei, pentru că aveau nevoie de o aprobare de la CSM.

  Conform noii măsuri care a fost stabilită de instanța de judecată, tânărul are obligația de a nu depăși limita teritorială a satului Cărpinişi din comuna Crasna, să nu ia legătura şi să nu comunice cu părțile din dosar, să nu participe la manifestări sportive sau culturale sau la manifestări publice, să nu conducă niciun tip de vehicul, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

  Judecătotria Craiova a mai luat această decizie și luna trecută, dar Tribunalul Dolj a hotărât să o anuleze.

  Proteste la Novaci

  Mihai Dafinescu a stat o perioadă de șapte luni în arest preventiv și două luni în arest la domiciliu. Acesta a fost trimis în judecată la începutul acestui an de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

  La Novaci, în fața Judecătoriei  care este condusă de către mama inculpatului au avut loc proteste la care au participat rude și prieteni ai femeii care a murit în accident. Aceștia au fost împotriva lăsării în libertate a lui Mihai Dafinescu și au cerut, de asemenea, ca mama lui să își dea demisia din funcție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: