spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăSănătatePaturile destinate bolnavilor de COVID-19 vor fi reduse

  Paturile destinate bolnavilor de COVID-19 vor fi reduse

  Numărul pacienților cu COVID-19 internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a redus semnificativ, iar conducerea unității medicale are în vedere ca paturile destinate acestor bolnavi să fie realocate.

  Momentan nu se poate lua o decizie. Peste două – trei săptămâni, în funcție de evoluția cazurilor, se poate lua o hotărâre. Am primit o adresă din parte Ministerului Sănătății în care suntem întrebați despre cum am vedea revenirea la situația de normalitate. Cred că nu mai putem păstra aceste structuri atât de ample la nivelul spitalului în situația în care se reduce pandemia. Aș vedea să rămână o singură secție la Boli infecțioase, cu un compartiment de ATI COVID-19, iar fiecare secție să-și organizeze un izolator propriu, astfel încât să renunțăm la aceste structuri care ne ocupă și spațiu, deoarece unele secții au fost mutate, de la Pasarelă la Tudor Vladimirescu sau cea de neurologie, unde jumătate de secție a fost afectată“, a spus Dumitru Vienescu, managerul  Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  500 de elevi, tratați zilnic de spital

  Numărul pacienților care se adresează Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a crescut în ultima perioadă. „Evoluția pacienților continuă să crească. S-a ajuns la 500 de pacienți pe zi la nivelul spitalului. Sunt foarte mulți pacienți care încep să se adreseze spitalului și nu există spațiu suficient pentru asigurarea asistenței medicale“, a mai spus Dumitru Vienescu la o emisiune de la Gorj Tv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: