spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateFonduri PNRR, pentru un colegiu din Târgu Jiu

  Fonduri PNRR, pentru un colegiu din Târgu Jiu

  Continuă lucrările la Colegiul Național Spiru Haret din Târgu Jiu. Investiția de peste 7 milioane de lei, atrasă prin PNRR, vizează, de aceasta dată, lucrări la anexele unității școlare.

  „La „Spiru Haret”, corpurile de clădire destinate cursurilor au fost deja reabilitate, printr-o investiție în valoare de 8 milioane de lei, prin PNDL. A venit rândul căminului, cantinei și sălii de sport.
  Căminul, o construcție executată în anul 1972, va suporta o serie de intervenții ample, ce constau în izolarea termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei, izolarea termică a podului, a tavanului de la subsol, instalarea de corpuri de iluminat tip LED și a senzorilor de prezență, instalarea de panouri fotovoltaice pe o suprafață de 165 mp, instalarea de panouri solare termice, instalarea unor sisteme de monitorizare și control pentru instalația de încălzire care va fi și ea reabilitată și instalarea de sisteme de ventilare cu recuperare de căldură.
  Sala de sport și cantina funcționează într-o clădire construită în anul 1997 și vor beneficia de aproximativ aceleași lucrări și dotări.
  Colegiul Național „Spiru Haret” este una dintre unitățile de învățământ fanion ale municipiului Târgu Jiu și, odată cu aceste investiții, devine și una dintre cele mai moderne.
  Menționăm că asemenea lucrări, dat fiind și numărul mare de unități de învățământ din oraș, nu ar fi fost niciodată suportate de bugetul local. Rolul administrației publice locale nu este doar acela de a administra un buget, ci de a găsi mereu noi surse de finanțare pentru dezvoltarea orașului”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: