spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateFost ministru de Finanțe: „Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure...

  Fost ministru de Finanțe: „Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure naturale“

  Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovoici (PSD), a făcut într-o emisiune găzduită de publicația Puterea, o serie de informații controversate. Acesta a spus că seismele din Gorj sunt produse de exploatarea intensivă a gazelor: „Suntem mai deștepți. Eu nu am crezut. Nu sunt un specialist și nu am crezut, dar îmi dau seama când vorbesc cu un om care știe. În plus, ce a spus s-a și confirmat de Academia Română printr-un proiect pe acest subiect. Înțeleg dedesubturile și impactul unei astfel de acceptări oficiale, înțelege deranjul economic, înțeleg răspunderea pe care statul ar avea-o dacă ar recunoaște oficial acest lucru, că se poate anticipa cu două zile până la trei zile, dar o formă de mijloc se poate găsi pentru că vorbim de vieți omenești. Doar să stea la masă și să discute și se poate găsi o soluție de interes și impact pentru România. Această formă să spunem poate detecta atât cutremurele naturale, cât și pe cele care nu sunt naturale. Cutremurele de la Gorj nu au fost cutremure naturale. Sunt cutremure provocate de exploatarea de gaz de către OMV. Au mărit cantitatea de exploatare de gaz. Ca să producă gaz trebuie să provoci niște explozii în subteran. S-a intensificat ritmul de exploatare a gazului punându-se pe seama șocului din Turcia ceea ce s-a întâmplat la Gorj, unde nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Nu este natural“.

  Cutremur de 5,2 în anul 1943

  Cu toate acestea, regiunea Olteniei nu este o necunoscută pentru seismologi. Prima hartă seismotectonică a României, alcătuită în 1949 de geologul Ion Atanasiu, include zonele Moldova Veche și Târgu Jiu ca regiuni cu epicentre seismice

  Până în prezent, au fost măsurate doar două cutremure mai importante cu epicentrul în apropiere de Târgu Jiu. Primul a fost un seism de 5,2 care a avut loc în 1943, cu epicentrul aproape de localitatea Tismana, iar al doilea, un cutremur din 1963 de magnitudine 4,5, care a avut epicentrul puțin mai la nord.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: