spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieUn elev din Târgu Jiu s-a calificat la faza națională la trei...

  Un elev din Târgu Jiu s-a calificat la faza națională la trei olimpiade școlare

  David Sbora, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a reușit să se califice la trei faze naționale ale olimpiadelor la Informatică, Matematică și Geografie.
  Acesta a reușit, anul trecut, o performanță unică: se califice la patru faze naţionale ale olimpiadelor şcolare şi să câştige patru medalii. Mai multe decât atât, David a câştigat o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.
  „Pentru performanţă ai nevoie de multă muncă. Timp este suficient, doar că dozarea timpului este dificilă. Eu am lăsat deoparte telefonul şi celelalte preocupări. A fost mai greu la început, pentru că tentaţia către telefon este mare, dar am realizat că eu trebuie să am control asupra telefonului“, a spus David.
  La Olimpiada de Informatică, David a obţinut medalia de argint şi menţiune, ocupând în final locul 19 din 110 participanţi. A urmat olimpiada de Matematică, unde a câștigat medalia de argint. Cel mai important rezultat a fost obţinut la Geografie, unde David a obţinut medalia de aur şi premiul I. David a participat aproape întâmplător la olimpiada de Lingvistică, la sugestia profesoarei de Limba şi Literatura Română, și a obținut medalia de bronz.

  Și o elevă din Cărbunești s-a calificat la faza națională la două olimpiade și un concurs de chimie. Luntraru Denisa Gabriela, cls 7-a de la Școala George Uscătescu din Târgu Cărbunești, premiul I la Limba Română, premiul I, Limba Engleză și premiul I concurs chimie. La toate trei disciplinele s-a calificat la faza națională.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Felicitări elevului si cadrelor didactice! În spatele acestor rezultate este multă muncă, perseverenta și daruire. Și Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu se mândrește cu elevul clasei a IX a Scurtu Mario Cristian calificat la 3 olimpiade nationale:matematica cu punctaj maxim la etapa județeană, lingvistica și fizica, iar în decembrie 2022,in acest an scolar, a reușit marea performanta a unei medalii de bronz la Olimpiada Internationala Științe pentru Juniori. Ne mândrim cu elevii nostri și nu sunt putini cei care merg la etape naționale ale olimpiadelor și la concursuri școlare. Profesor Damo Daniela Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu

  2. Și de la Școală Generala „George Uscatescu” din Tg Carbunesiti o eleva de la clasa a VII- a s-a calificat la 3 olimpiade nationale: Română, engleza și chimie. Felicitări copiilor care iubesc cartea!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!