spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateFostul primar al comunei Ionești riscă să achite 10 miliarde de lei...

  Fostul primar al comunei Ionești riscă să achite 10 miliarde de lei vechi

  Primăria comunei Ionești încearcă să recupereze în instanța de judecată de la fostul edil, în prezent consilier local, Marian Tătaru, o sumă de aproximativ 10 miliarde lei vechi. Măsura a fost impusă de către Curtea de Conturi, care îi impută fostului primar un milion de lei noi, care reprezintă penalități de întârziere pe care mai multe societăți care au realizat lucrări pe raza comunei le-au încasat. Primăria nu a achitat contravaloarea lucrărilor executate, iar firmele s-au îndreptat împotriva Primăriei Ionești în instanța de judecată, câștigând, pe lângă plata sumelor pentru lucrările executate, și penalități de întârziere.

  „I s-a imputat de către Curtea de Conturi penalităţi de întârziere de un milion de lei. Este un proces pe rol. Am fost obligaţi de Curtea de Conturi să recuperăm prejudiciul“, a precizat actualul primar, Sorin Lambu.

  Plângere penală

  De asemenea, conducerea Primăriei Ioneşti a mai depus o sesizare penală şi l-a acţionat în judecată pe fostul edil. „Curtea de Conturi a făcut şi o plângere penală şi acum este în lucru şi o expertiză economică. Am angajat şi un avocat, că nu facem faţă cu procesele“, a mai spus actualul primar. Acesta vrea să-i impute și suma de 5.000 de lei, reprezentând depășiri ale abonamentelor de telefonie mobilă.
  Actualul primar a constatat că primăria plătește 48 de abonamente de telefonie mobilă în condițiile în care în cadrul primăriei lucrează 15 salariați. Primarul Lambu a luat decizia să suspende toate abonamentele de telefonie mobilă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: