spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateFoto: Căminul cultural din Plopșoru a ajuns o ruină!

  Foto: Căminul cultural din Plopșoru a ajuns o ruină!

  Căminul cultural din comuna Plopșoru, județul Gorj, a ajuns o ruină. De foarte mulți ani, în acest imobil nu s-a realizat nicio investiție, iar clădirea abia se mai vede de buruieni și copaci. Un consilier local spune că bilanțul investițiilor în comună este dezastruos. Grigore Darie Cercelaru precizează că în sate nu există nici măcar un metru de asfalt, iar ulițele sunt inundate la fiecare ploaie.

  camin-plopsorucamin-plopsoru-3

  Deși ar fi existat mai multe promisiuni, cele două cămine culturale nu au fost reabilitate, iar cel din Plopșoru se află în paragină. „După cum dovedesc imaginile, Căminul cultural din Plopșoru se află într-o stare deplorabilă. Locul unde se organizau evenimente culturale în trecut a ajuns o ruină, iar conducerea comunei noastre nu face nimic pentru a salva această clădire. Au existat trei sau patru proiecte pentru reabilitare, primarul le-a adus prin ședințele de Consiliu Local, însă nu a pus niciunul în aplicare, iar căminul cultural este în paragină, au crescut buruienile și copacii încât nici nu se mai vede ce a fost acolo cândva. Sunt două cămine în comuna noastră, ambele distruse. Cei care vor să organizeze evenimente culturale trebuie să se descurce cum pot, pe la privat, prin comune învecinate. Noi și dacă vrem să organizăm activități sportive, tot în alte locuri trebuie să mergem, la Urdari există sala de sport, la Bîlteni este, dar la noi nu există așa ceva. Primarul de la noi a vrut să dea căminul cultural unei firme care spunea că îl modernizează. La ultimul proiect de hotărâre pe care l-a prezentat în Consiliul Local spunea că îl oferă cu tot cu pământ, deci firma care se ocupa de renovare să îl primească cu totul”, a declarat Grigore Darie Cercelaru, consilier în cadrul Consiliului Local Plopșoru.

  camin-plopsoru-2camin-plopsoru-1

  Investiții ar fi necesare și în ceea ce privește asfaltarea. „Pe ulițele satului nu avem nici măcar un metru de asfalt, cam de 6-7 ani este proiect de asfaltare a ulițelor, însă domnul primar nu a reușit nici până acum să ducă la îndeplinire această investiție. Toate ulițele din comuna Plopșoru arată deplorabil, atunci când plouă este dezastru, oamenii trebuie să circule cu cizme de cauciuc, iar apa îți trece de glezne. L-aș întreba pe domnul primar ce poate să facă pentru această comună, dacă în 16 ani de când este în funcție nu a reușit sau nu a vrut să se gândească la nevoile oamenilor!? Primăria nu are apă curentă, nu există apă în primărie, dacă vă puteți da seama cum stă situația acolo. Toaleta este ca acum o sută de ani, nu vreau să mă gândesc cât de greu le este doamnelor care lucrează în primărie, să nu ai condiții minime de igienă, să te poți spăla pe mâini. În ce lume și în ce secol trăim? Este inadmisibil să se întâmple așa ceva”, a mai precizat Grigore Darie Cercelaru.

  Consilierul local al administrației Plopșoru susține că probleme sunt și la școala din Sărdănești, acolo unde locurile de joacă și curtea unității de învățământ sunt, de asemenea, inundate la fiecare ploaie.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!