spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateFOTO: Explozie de bucurie pentru copii, la Rhabon Fest

  FOTO: Explozie de bucurie pentru copii, la Rhabon Fest

  Prima ediția a Festivalului antic de reconstituire istorică a perioadei războaielor daco-romane „Rhabon Fest”, ce a fost deschis, sâmbătă, în Parcul Narcise din Târgu Jiu, a adus o mare bucurie copiilor care au participat, alături de părinții lor, la atelierele militare și meșteșugărești.

  Participanții au fost îndrumați de daci sau de romani, la atelierele de: Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori, Tir cu arcul.

  Cine nu a ajuns încă la festival, mai are timp, acesta continuând sâmbătă, până seara târziu, cu: Prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante,Dansuri antice – Magna Nemesis și Nimfele Daciei,Târg de sclavi, Lupte de gladiatori – Ludus Ursus Nigrus și Ludus Apulensis. Concert Novus, Concert Lupii lui Calancea, Spectacol de lumini cu drone.

  Festivalul va continua duminică, cu ateliere antice și lupte de gladiatori, demonstrații de tehnică militară și se va încheia cu Bătălia finală, Ambuscada și Ceremonia de închidere a festivalului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!