spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateFoto: Șase zile de la decesul sudorului de la Cariera Roșia, niciun...

  Foto: Șase zile de la decesul sudorului de la Cariera Roșia, niciun vinovat

  Decesul salariatului CE Oltenia, Stoica Nicolae Midorel, în vârstă de 41 de ani, în urna accidentului de muncă din Cariera Roșia este sub anchetă. Aceasta este făcută atât de către ITM cât și de Poliție și Parchet. La șase zile de la moartea salariatului nu se vorbește, însă, din păcate, de nicio demisie, de nicio demitere și de nicio modificare în ce privește revizii similare care se desfășoară ori se vor desfășura în cadrul companiei. Raportul întocmit după incidentul de la excavatorul 2000-03, ajuns în spațiul public, se menționează doar un punct de vedere a responsabililor CEO la solicitarea ministrului Energiei de a fi informat rapid despre moartea salariatului de la Roșia, unitate aflată în subordinea UMC Roșia-Peșteana.


  Grav este că, la finalul documentului, după ce se trece în revistă cele petrecute în ziua de 20 octombrie, se explică și cum putea fi preîntâmpinată tragedia și care ar fi putut fi cauza accidentului. Se menționează că revizia mecanică la excavator a fost începută cu o zi in urmă incidentului iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ziua accidentului mortal. Realizarea, în paralel, a unei revizii electrice la același excavator, fără luarea unor măsuri suplimentare ar fi fost cauza accidentului , sodorul fiind cel care dădea jos pragurile de la roata excavatorului și punea altele noi. Omul a fost zdrobit de roată în timpul când aceasta a fost pusă în mișcare accidental, căzut în cupa excavatorului și aruncat în buncărul acestuia, cum se vede clar în fotografia de la locul accidentului.

  Se dă vina în raport pe neglijența echipei electrice care prin lucrările efectuate nu ar fi ținut cont că astfel se puteau pune în mișcare anumite acționari. Chiar și așa, nici CFL-istul, nici șeful de sector sau membrii echipei electrice nu au fost, până în prezenți, sancționați. La locuința familiei Stoica din Fărcășești a rămas însă o soție casnică îndoliată și o fetiță de 7 ani care își va ține minte tatăl doar din fotografii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!