spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateGârjoabă, acuzat de două ori

  Gârjoabă, acuzat de două ori

  Directorul Resurse Umane, din cadrul CE Turceni, Corneliu Gârjoabă a răspuns invitaţiei făcute de către procurorii anticorupţie Biroul Târgu-Jiu şi s-a prezentat vineri la DNA, pentru a vedea care sunt acuzaţiile îndreptate împotriva sa. De la procurorii DNA, Gârjoabă a aflat că împotriva sa sunt depuse două reclamaţii, una din partea unui salariat de la Minprest şi cealaltă din partea Federaţiei Naţionale a Muncii, al cărei lider este Constantin Creţan.

  Motivul nemulţumirii lui Creţan îl constituie abuzurile săvârşite la Minprest, acesta considerând că „disponibilizările făcute la societatea prestatoare de servicii Minprest Serv pot fi catalogate ca unul dintre cele mai crase abuzuri comise vreodată de o societate de stat, în ultimii ani. Zeci de oameni au rămas fără un loc de muncă, fiind daţi afară, în baza unor liste sau tabele, fără fundament legal, pe care le-au întocmit persoane, care nu aveau nicio autoritate în domeniu. Salariaţii respectivi au fost daţi afară, la recomandarea unui director de resurse umane de la Complexul Turceni, după ce acesta şi-a dat singur, şi tot abuziv, autoritatea asupra listelor cu persoanele care urmează să fie disponibilizate de la Minprest Serv. Este vorba de Corneliu Gârjoabă”, se arată în memoriul înaintat la DNA, şi alte organisme cu atribuţii de control.

  Gârjoabă : „sunt două reclamaţii pe numele meu”

  La DNA, Biroul Târgu-Jiu, directorul Resurse Umane din cadrul CE Turceni a aflat care sunt motivele pentru care a fost invitat la sediul instituţiei. Astfel, pe numele lui Corneliu Gârjoabă au fost trimise două reclamaţii, una din partea unui salariat iar cealaltă din partea Federaţiei Naţionale a Muncii, reprezentată de Constantin Creţan. Gărjoabă a declarat că nu este vinovat, cu atât mai mult cu cât nu este membru în Consiliul de Administraţie şi nu este acţionar la Minprest „noi am primit sarcini de la fosta conducere de a controla ieşirile şi plecările, pentru a proteja oamenii”. „Pe toată durata funcţionării Minprest am promis că vom proteja pe cei externalizaţi şi pe cei expropriaţi. Nu am dat afară pe nimeni. Am făcut recomandarea ca cei preluaţi, cei externalizaţi şi cazurile sociale deosebite să fie protejate”, a mai precizat directorul Resurse Umane din cadrul CE Turceni. Am explicat procurorilor că „nu văd elementele de corupţie şi care este prejudiciul. Am răspuns la acuzaţiile aduse de domnul Creţan şi de acel salariat şi cred că am lămurit situaţia. A fost acea chestie de diponibilizare şi că mi-aş fi pus semnătura pe un tabel. Am recunoscut că am semnat un tabel, dar era acela prin care protejam oamenii din sistem la preluare, dar şi pe cei care s-au angajat după ce au cedat terenuri la Complexul Turceni. Eu nu am influenţat disponibilizările”. Despre nemulţumirile oamenilor de la Minprest, conducerea PDL Gorj a precizat că „există greşeli manageriale şi de management”. De altfel, preşedintele Ion Ruşeţ este de părere că „trebuie să plece conducerea de acolo”. Directorul Gârjoabă nu este singura persoană audiată de către procurorii DNA, cu o zi înainte, joi, 16 iunie se pare că explicaţii vis-a-vis de aceste probleme a dat şi directorul societăţii, Elena Vintilescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!