spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitate„Gaură“ de 100 de miliarde de lei la Primăria Târgu Jiu

  „Gaură“ de 100 de miliarde de lei la Primăria Târgu Jiu

  Primăria municipiului Târgu Jiu înregistrează în acest an un deficit de zece milioane de lei noi (100 miliarde lei vechi).

  Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că problemele financiare cu care se confruntă primăria sunt cauzate de pandemia de COVID-19, pentru că unitățile economice au fost afectate, iar nivelul încasările s-a redus: „Situația dificilă cu care se confruntă oamenii de afaceri se reflectă în indicatorii de la nivelul municipiului Târgu Jiu. Suntem, după șase luni de zile, storși, și din punct de vedere al resursei umane, pentru că toți am intrat în acest război. A mai venit și competiția electorală, care ne-a mai stors și de o altă parte de energie. Efectele bătăliei pe care o ducem de nouă luni de zile la nivelul localității nu sunt cuantificate foarte bine. Ceea ce se va întâmpla în anul 2021 va fi afectat de 2020. Sper ca oamenii de afaceri să își desfășoare activitatea pe raza municipiului Târgu Jiu și să nu fie afectați în aceeași măsură în care a fost afectată autoritatea publică locală. Avem un deficit de 10 milioane de lei, adică 100 miliarde de lei vechi, care este foarte  mare. Niciodată, autoritatea publică din Târgu Jiu nu a fost pusă într-o astfel de situație“.

  „Plânge“ după banii dați la Edilitara

  Primarul Romanescu spune că ar fi putut să păstreze în bugetul orașului excedentul bugetar înregistrat anul trecut, dar a cedat ca urmare a presiunii publice și a dat banii societății Edilitara, pentru a se dota cu utilaje moderne:

  „Au fost ani buni pentru autoritatea publică din Târgu Jiu, și 2017, și 2018, și 2019. Vă aduceți aminte la vremea respectivă câtă presiune se punea pe ordonatorul principal de credite că rămâne cu excedent. (…) Eu puteam, de fiecare dată, ca sumele care rămâneau ca excedent să le reportez pe anul următor și să le folosesc în investițiile de pe anul următor. Sub presiunea nefirească din anul 2019 am venit cu un aport de capital la Edilitara, ceea ce nu regret, pentru că a putut să se înzestreze cu ceva utilaje de nouă generație, dar ce bine mi-ar fi prins excedentul de anul trecut, cei două milioane de euro pe care anul trecut i-am folosit în mod corect pentru investiții să-i am înregistrați în bugetul orașului“, a spus Marcel Romanescu la o emisiune la Gorj Tv.

  „Gaura“ de 100 de miliarde, acoperită de la guvern

  Edilul șef al municipiului Târgu Jiu speră ca situația dificilă din punct de vedere financiar să fie rezolvată printr-o rectificare bugetară: „Încerc să compensez deficitul la o viitoare rectificare pe care guvernul României ar trebui să o facă în perioada imediat următoare nu doar pentru Târgu Jiu, pentru că toate localitățile de pe raza județului Gorj sunt în dificultate“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!