spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateGilortul a ieșit din matcă. Digul râului a fost afectat

  Gilortul a ieșit din matcă. Digul râului a fost afectat

  Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit vineri, 2 septembrie, pe râul Gilort, unde s-au produs eroziuni de mal care au favorizat ieșirea apei din albie.
  „Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit imediat pe râul Gilort cu utilaje și saci umpluți cu nisip. Formația Diguri Regularizări Gilort a acționat cu un buldoexcavator, un excavator și o Wolă pentru remedierea situației.
  Într-o primă fază, angajații A.B.A Jiu au executat un dig de pământ cu lungimea de 15 metri liniari, poziționat transversal, consolidat cu 50 de saci umpluți cu nisip, pentru dirijarea apei spre cursul inițial“, se arată într-un comunicat de presă“.
  Digul a fost consolidat
  Acțiunea de prevenire a continuat, pentru consolidarea digului de pământ, intervenindu-se cu încă 150 saci cu nisip. „Totodată, s-au pus în operă 80 tone piatră de carieră.
  Pentru cea de-a doua intervenție, s-au folosit utilaje ale S.G.A Gorj – 1 buldozer, 1 wolă,1 tracker, de la primăria Novaci – 1 excavator și de la S.C.Dacorex S.A. – 3 trackere.
  În continuare, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru gestionarea efectelor acestora în timp real“, se mai arată în comunicatul transmis de Apele Române Jiu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: