spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateCarmangerii insalubre închise la Târgu Jiu. Giurcău, suspendat de la Protecția Consumatorului

  Carmangerii insalubre închise la Târgu Jiu. Giurcău, suspendat de la Protecția Consumatorului

  Carmangerii insalubre din Târgu Jiu au fost închise, după ce Mădălin Giurcău, șeful instituției care trebuie să protejeze consumatorii, a fost suspendat din funcție. Felix Manta, comisarul șef adjunct al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea S-V Oltenia, va coordona, până în data de 17 septembrie, activitatea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj.

  Încă de la începutul acestui an, Mădălin Giurcău a fost luat în vizor, conducerea ANPC trimițând la Gorj corpul de control, iar mai multe controale s-au efectuat, atunci, peste capul lui, la Rânca, fiind închise unele pensiuni.

  Felix Manta spune, însă, că nu e vorba despre o pedeapsă.

  „Asta se întâmplă nu ca o pedeapsă, ci în acord cu conducerea ANPC, pentru că titularul de post lipsește o perioadă, iar eu cunosc deja nevoile CJPC Gorj, mai ales prin prisma faptului că am coordonat activitatea Comandamentului de Iarnă desfășurat în județul Gorj. (…) Sunt aici pentru ca, împreună cu comisarii din Gorj , colegii mei, sa apărăm drepturile și sănătatea consumatorilor din acest județ. Nu tolerăm mizeria și lipsa de interes a unor operatori economici care și-au pierdut interesul în ceea ce-i privește pe consumatorii gorjeni și nu numai. Acolo unde nu s-au mai făcut controale, iar sănătatea sau chiar viața consumatorilor nu este în pericol, vom face activități de prevenție și sunt sigur că, împreună cu toții, vom repune drepturile consumatorilor pe primul loc“, a spus Felix Manta.

  Controale în Piața Centrală

  S-au derulat controale specifice protecției consumatorilor, care s-au desfășurat în baza tematicii regionale în domeniul alimentației publice. „În urma acestui control au fost depistate o serie de abateri grave, cum ar fi lipsa igienei în spațiul de comercializare și servire a produselor preparate, afișarea unor informații false ce puteau influența consumatorii în a cumpăra, aceste informații fiind în totalitate false și care sunt percepute ca practici comerciale înșelătoare. În urma acestor constatări, operatorilor economici le-a fost oprită temporar activitatea, aceștia urmând să și-o reia atunci când vor fi duse la îndeplinire măsurile dispuse de către echipa de comisari ai CJPC Gorj“, a mai spus Felix Manta.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!