spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorj : 75,8 milioane lei, investiție într-un drum județean

  Gorj : 75,8 milioane lei, investiție într-un drum județean

  Banii europeni atrași prin Programul Operațional Regional 2014-2020 au sprijinit dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Gorj. Tronsoane importante au fost reabilitate, 75,8 milioane de lei fiind atrași doar pentru modernizarea DJ 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești.

  Proiectul a vizat, pe lângă asfaltare, consolidarea zonelor cu alunecări de teren, reabilitarea de poduri și podețe, amenajarea de piste pentru biciclete și trotuare în localități, modernizarea a 15 stații de autobuz, construirea de rigole pentru evacuarea apelor pluviale, montarea de parapete de siguranță, precum și realizarea mai multor tronsoane de ziduri de sprijin pentru asigurarea stabilității carosabilului. În total, 25,5 kilometri de drum au fost modernizați.
  ” 75,8 milioane de lei au fost investite de Consiliul Județean – Gorj în acest proiect, din care 71,7 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Investiția a fost implementată prin Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1″, a transmis directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: