spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorj: Peste 50% dintre mașinile verificate prezintă risc de accidente

  Gorj: Peste 50% dintre mașinile verificate prezintă risc de accidente

  Registrul Auto Român a verificat în trafic,în anul 2022, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În județul Gorj au fost verificate, în perioada menționată, 1.654 de vehicule. Dintre acestea, 48,73% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 53 (3,2%) prezentau pericol iminent de accident.

  În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase,motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%); emisiile poluante (22,65%); punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%); vizibilitate (12,6%) șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. Înurma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 devehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehiculecu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident. Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2022, au fost aplicate 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri aufost anulate.
  Amenzi în Gorj

  La nivel de județ, din totalul autovehiculelor oprite, în 10,84% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,87% aveau ITP fals,expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiuneau fost aplicate 801 amenzi contravenționale și au fost retrase 670 de certificate de înmatriculare.” În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție oprescpentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a transmis biroul de presă al Registrului Auto Român.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: