spot_img
17.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorj: Trai scump, salarii mici

  Gorj: Trai scump, salarii mici

  Salariile mici și traiul scump lasă județul fără populație. O spune chiar un oficial al Prefecturii Gorj, care recunoaște că situația este îngrijorătoare.

  Subprefectul Mihai Istrate confirmă că locurile de muncă din județ nu sunt atractive, pentru că este mult de muncă și sunt prost plătite.
  La ora actuală, în oferta de muncă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj se regăsesc peste 1100 de posturi disponibile, cele mai multe pe studii medii. Se caută, în special, lucrători în construcții dar și ospătari, lucrători gestionari, șoferi sau sudori. Subprefectul de Gorj Mihai Istrate susține că la Gorj nu locurile de muncă sunt o problemă, ci salarizarea pentru munca prestată de angajat. „În Gorj, locuri de muncă sunt, vorbim de câteva sute. Lipsa personalului calificat este o problemă, salarizarea proastă este o altă problemă. Se caută sudori, electricieni, meserii pentru care nu mai există școlarizare. La noi, în Gorj, tinerii sunt plecați, exodul s-a mai stopat, dar sunt foarte mulți plecați. Pe perioada verii există un aflux fantastic la serviciile de la Prefectura Gorj de aici îți poți da seama câți au plecat”, a transmis subprefectul de Gorj.
  În plus oficialul susține că nici posturile la stat nu mai sunt tentante, pentru că salariile pentru funcții fără vechime și experiență nu sunt bine plătite nici în acest caz. „Pleacă oameni și din administrația de stat, pentru că acum salariile au rămas foarte mici”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: