spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorjean prins în timp ce lucra „la negru“ într-un atelier de tâmplărie

  Gorjean prins în timp ce lucra „la negru“ într-un atelier de tâmplărie

  Un gorjean a fost depistat de inspectorii de muncă, în timp ce lucra „la negru“ într-un atelier de tâmplărie.

  „O persoană a fost depistată de către inspectorii de muncă, pe raza Municipiului Târgu-Jiu, în timp ce presta activitate ca muncitor necalificat în beneficiul unui angajator cu domeniu de activitate lucrări de tâmplărie și dulgherie. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 20.000 lei“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  58 de controale

  În ultimele două săptămâni, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 58 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 103.000 lei și dispuse 48 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția asupra faptului că, întârzierea plății salariului de către angajator, cu mai mult de o lună de la data de plată a acestuia către angajat se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidenta Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările si completările ulterioare”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!