spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorjenii care nu plătesc amenzile nu pot achita impozitele!

  Gorjenii care nu plătesc amenzile nu pot achita impozitele!

  Gorjenii care au de plătit amenzi nu vor mai putea efectua plata impozitelor locale, începând cu 1 ianuarie 2016, aceasta fiind condiţionată de plata sancţiunilor băneşti. Mai exact, dacă o persoană are amenzi de circulaţie, de exemplu, şi va merge la ghişeu să achite impozitul pe clădire, banii vor fi direcţionaţi în contul celei mai vechi amenzi.

  taxe-si-impozite-1

  Dacă până acum contribuabilii gorjeni ce înregistrau amenzi aveau posibilitatea de a opta pentru ce fac plata atunci când ajungeau la ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite locale, de la 1 ianuarie 2015 se schimbă regula. Conform prevederilor Noului Cod de Procedură Fiscală, banii contribuabililor gorjeni vor ajunge să stingă cea mai veche amendă. Nici târgujienii nu vor fi scutiţi de această prevedere. Se poate spune că vor fi „strânşi cu uşa” pentru a achita amenzile primite în decursul anilor, indiferent de vechimea acestora. Abia după ce banii direcţionaţi către conturile amenzilor vor acoperi cuantumul acestora, se va trece la direcţionarea sumelor către taxele şi impozitele locale. „Acolo unde sunt situaţii de amenzi neachitate în termen pentru contribuabili persoane fizice se vor achita cu prioritate aceste amenzi şi după aceea se vor stinge restul creanţelor înregistrate de către noi la fiecare contribuabil în parte. Nu vom mai respecta ordinea de stingere prevăzută de Codul Fiscal, aceeaşi stabilită de către cetăţean. Vom stinge mai întâi amenzile şi după aceea, în funcţie de creanţele restante se vor stinge şi restul sumelor”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu.

  Executări silite

  Măsurile privind neachitarea sumelor datorate la bugetul local rămân, însă, aceleaşi. „Dacă nu vor fi achitate niciun fel de surse, se va trece la executare silită, conform cu prevederile legale ale acestui Cod”, a mai spus Mariana Budulan. Această prevedere legală a Noului Cod de Procedură Fiscală vine în ajutorul încasărilor de taxe şi impozite locale, astfel încât bugetul local să nu mai aibă de suferit din cauza rău-platnicilor. La nivelul Municipiului Târgu-Jiu există 150 de mii de contribuabili.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: