spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateGuvernul plăteşte parţial datoriile către primării

  Guvernul plăteşte parţial datoriile către primării

  În prag de dezbatere a moţiunii, 19 localităţi din Gorj au fost „cadonate” de Guvern cu sume importante de bani. În Monitorul Oficial, apărut ieri 14 martie, cele 19 comune în majoritate liberale şi social democrate au primit fonduri pentru lucrările de investiţii contractate pe ordonanţa 7 /2006.

  Lucrările în general de alimentare cu apă, canalizare sau de construire poduri şi podeţe au fost realizate sau sunt încă în faţa de construcţie, însă lipsa banilor a făcut ca executanţii lucrărilor să plece pentru că nu şi-au primit banii. Văzuţi cu banii repartizaţi primarii roşii, galbeni sau portocalii s-au declarat mulţumiţi, chiar dacă poate interesul Guvernului, acum înainte de dezbaterea moţiunii, a fost altul. Cu o lucrare de alimentare cu apă începută în ani în urmă pentru satele Poieniţa, Valea Pojarului, primarul Ion Ciocea avea nevoie de 8 miliarde de lei vechi, însă prin „bunăvoinţa” Guvernului nu a primit decât aproximativ 4 miliarde de lei. „Eu cred că au dat banii pentru că aşa este normal. Banii trebuiau daţi de mult, bine că i-au dat”. Mulţumit de banii primiţi este şi edilul oraşului Bumbeşti-Jiu, liberal ca apartanenţă politică. Constantin Bobaru consideră că „era evident să se facă aceste plăţi, cu atât mai mult cu cât investiţia a fost terminată din martie 2010. S-a dat drumul la circuitul banilor”. Nevoie de bani mai are şi primarul Victor Geogia din Bengeşti Ciocadia, în ciuda celor 3 miliarde de lei alocate „mai am nevoie de 3 miliarde de lei, lucrarea nu este încă terminată. Trebuiau să dea aceşti bani şi este bine că i-au dat”.

  Călinoiu: „E praf în ochi!”

  Nu aceeaşi părere o au şi liderii organizaţiilor aflate în opoziţie. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a declarat că momentul actual, prin care trece politica, a făcut să se dea bani. „Este un moment mai delicat, legat de a mai fi sau nu premier sau chiar de moţiune. Trebuie să dea ideea de generozitate. Guvernul vrea să achite banii ca o realizare a anului 2011, dar ei trebuiau plătiţi din 2011”. Mulţumit doar parţial de banii alocaţi este şi liderul liberal Dian Popescu. Acesta a precizat că sumele repartizate reprezintă doar 20% din totalul arieratelor”, condiţia prevăzută în acordul Stand-By este de achitare integrală a arieratelor avute de către Guvern”.Deputatul democrat-liberal Cosmin Popescu respinge total acuzaţiile făcute de opoziţie, cum că a existat un interes în repartizarea şi alocarea lor, înainte de dezbaterea moţiunii. Cosmin Popescu a precizat astfel că „Ordonanţa 7 a fost bugetată încă din decembrie 2010 şi au fost avute, cu prioritate, în atenţie, primăriile care înregistrează datorii. Majoritatea localităţilor sunt de la PSD şi PNL, doar patru sunt democrat-liberale”.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!