spot_img
22.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăPoliticMuncă şi nu prea

  Muncă şi nu prea

  Deputaţii şi senatorii gorjeni sunt solidari cu decizia Parlamentului României ca astăzi şi mâine să stea departe de comisii sau plen. Prilejul vine din sărbătorirea Zilei Naţionale a Ungariei, nu prin una, ci două zile libere, dar activitatea parlamentară este înlocuită cu cea din teritoriu. Sau cel puţin, aşa au sunat asigurările lor. Realitatea la cabinetele din Târgu-Jiu pare cu totul alta.

  La cabinetul deputatului independent Dan Ilie Morega era doar secretara. Aceasta a spus că „parlamentarul de Gorj nu a anunţat dacă şi când va reveni în teritoriu, iar ultima dată când a comunicat telefonic cu şeful său a fost joia trecută”. Şeful PSD, Victor Ponta avea cabinetul deschis, dar s-a dovedit prea ocupat pentru a mai trece şi pe la biroul din Târgu-Jiu. Şeful de cabinet a dat unele lămuriri cu privire la agenda încărcată a parlamentarului de Gorj, care va reveni în teritoriu, cel mai probabil, săptămâna viitoare. „În această perioadă, ca de altfel în general, programul de audienţe al deputatului Victor Ponta funcţionează normal, între orele 9:00-16:00, chiar 18:00, fiind aşteptate persoanele care doresc să vină în audienţe cu diverse probleme. Gorjenii pot fi siguri că petiţiile lor vor ajunge la şeful PSD, prin mine şi colegii mei iar în ciuda faptului că deputatul Ponta nu a putut fi prezent în teritoriu, cel mai probabil, săptămâna viitoare acesta va ajunge şi la Târgu-Jiu”, a asigurat Radu Teodorescu, şeful de cabinet al deputatului PSD.

  Activ în circumscripţie

  Singurul care a fost găsit la muncă, în teritoriu a fost senatorul PSD,Toni Greblă. Parlamentarul social democrat a profitat de răgazul luat departe de Capitală, pentru a se ocupa de chestiuni urgente, salutând totodată iniţiativa colegilor deputaţi şi senatori de a sărbători Ziua Ungariei. „Astăzi, 15 martie este sărbătorită Ziua Naţională a Ungariei. Colegii de la UDMR au solicitat să fie în teritoriu la activităţile specifice iar senatorii şi deputaţii vor putea lucra în circumscripţii. De miercuri însă, activitatea Parlamentului va fi reluată”, a precizat senatorul PSD, Toni Greblă. În ceea ce priveşte senatorul PDL, Ion Ruşet, acesta s-a alăturat deputaţilor din partidul de guvernământ la Bucureşti, unde se iau decizii importante pentru partid. Nici deputatul Vasile Popeangă nu a lipsit de la activitatea programată pentru această zi importantă. Prezent la o întâlnire la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, deputatul PSD, şi-a început discursul, amintind importanţa zilei „este ziua maghiarilor din România. Fiindcă este în coaliţie guvernamentală, s-a hotărât să fie zile libere. Astfel, Parlamentul îşi va începe activitatea miercuri”.

  Sărbătoresc cu toţii

  Dacă de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, aleşii poporului român au doar o zi liberă, de 15 Martie, Ziua Ungariei, numărul zilelor s-a dublat. Iar parlamentarii par să înţeleagă a fi solidari doar cu vacanţa, nu şi cu activitatea din teritoriu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: