spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateHorațiu Mălăele, Gorjeanul Anului: „Este un lucru fantastic!”

  Horațiu Mălăele, Gorjeanul Anului: „Este un lucru fantastic!”

  horatiu gorjeanul anului 3Consiliul Județean Gorj a acordat titlul de „Gorjeanul Anului 2016” actorului, regizorului, omului de cultură Horațiu Mălăele, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Maură a Prefecturii Gorj. „(…) Să fii oltean este un lucru incredibil. Să fii gorjean este un lucru incredibil. Dar să ajungi într-un an gorjeanul gorjenilor este un lucru fantastic, pentru care vă mulțumesc”, a spus Horațiu Mălăele.

  horatiu gorjeanul anului 2Horaţiu Mălăele a fost propus pentru titlul de „Gorjeanul Anului” de către reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Actorul târgujian a primit anul acesta și titlul de „Doctor Honoris Causa”, distincție oferită de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj și prieten cu Horațiu Mălăele a fost cel care a citit „laudatio”.

  horatiu 5„Două ar fi certitudinile în privința sărbătoritului: s-a născut la Târgu-Jiu și astăzi se numește Horațiu Mălăele! Mâine, poimâine, peste o săptămână, peste un an și peste mulți ani se va numi mereu altfel. Căci aceasta-I soarta lui: să poarte în fiecare zi numele și povara vieții multor oameni și împrejurări pe acre noi, ceilalți, le considerăm mai totdeauna a fi doar utopii, himere (…)”, a spus Ion Cepoi în cuvântul elogiator. Distincția „Gorjeanul Anului 2016” i-a fost înmânată maestrului Mălăeele de către Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj. „Astăzi, alături de colegii mei, am trăit clipe memorabile. Consiliul Județean Gorj a avut plăcerea şi onoarea de a acorda cea mai înaltă distincţie a judeţului Gorj, titlul de Gorjeanul Anului, îndrăgitului actor, regizor, grafician și scriitor Horațiu Mălăele, pentru întreaga carieră. Mulțumim, Maestre! Întotdeauna vă aşteptăm cu drag acasă, în Gorj!”, a declarat în încheierea festivităţii Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

  „Un lucru fantastic”

  horatiu gorjeanul anuluiEmoționat, Horațiu Mălăele le-a mulțumit pentru distincție autorităților. De asemenea, actorul i-a mulțumit și lui Ion Cepoi, prietenul și fostul său coleg din adolescență. „Vă mulțumesc pentru căldura cu care m-ați primit! Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune, o mulțumire aparte prietenului Cepoi! (…) Să te naști în acest univers incert și abstract este un lucru incredibil. Să locuiești pe pământ născându-te este un lucru incredibil. Să locuiești în România este un lucru incredibil. Să fii oltean este un lucru incredibil. Să fii gorjean este un lucru incredibil. Dar să ajungi într-un an gorjeanul gorjenilor este un lucru fantastic, pentru care vă mulțumesc”, a spus Horațiu Mălăele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: