spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateImplicarea financiara a părinților în școli. Ce transmite ISJ!

  Implicarea financiara a părinților în școli. Ce transmite ISJ!

  Şcoli modernizate în Târgu-JiuConducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj transmite părinților că învățământul este gratuit și că orice investiție în școli, pe banii lor, este interzisă. De altfel, legea este clară, însă, chiar și așa, există variante prin care părinții se pot implica activ în diverse demersuri înaintate de responsabilii unităților de învățământ. Una dintre ele este așa numita „asociație de părinți”, o structură cu personalitate juridică aducătoare de bani pentru fiecare școală și grădiniță.

  Începutul de an școlar înseamnă, pentru fiecare părinte, o cheltuială majoră. Pe lângă bani pentru rechizite, auxiliare și îmbrăcăminte, uneori, există și stresul unor investiții în plus în unitățile de învățământ. Oficialii din educație transmit că astfel de „griji” sunt, teoretic, interzise.

  „Investițiile în școli, pe banii părinților, sunt interzise. Dacă părinții vor să se organizeze în asociații de părinți, o pot face, dar școala nu trebuie să aibă nicio legătură. Copiii vin la școală și totul este gratuit! Părinții nu au voie să se implice nicicum. Dacă vreun părintele vrea să susțină vreun proiect, o poate face prin această asociație, altfel nu! Astfel de metodă există și în alte țări, nu doar la noi. Asociația respectivă trebuie să aibă personalitate juridică”, a transmis inspectorul general Marcela Mrejeru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!